Menu

15/02/2023

De 5 beste wandelroutes van de Benelux

In aanloop naar de prijs ''Beste wandelroute van de Benelux'' heeft de Fiets en Wandelbeurs een shortlist gemaakt van vijf mogelijke winnaars. Wie op 18 februari 2023 de winnaar wordt, ze verdienen alle vijf een vermelding. Benieuwd naar de routes? Lees hieronder meer en vind suggesties voor goede tassen voor bij het wandelen. 

 *Klik op de titel voor meer informatie over de route.

Betuwepad

De Betuwe: het gebied van fruit, gezellige dorpjes, forten en meer.  Er is genoeg te zien en genoeg te wandelen. De verschillende etappes waaruit dit pad bestaat zijn samen maar liefst 146 kilometer lang! De routes variëren van 7 km tot 18 km en dat zorgt ervoor dat zowel de beginnend als de ervaren wandelaar op stap kan gaan in dit gebied. Een jas, vest, eten en drinken passen prima in een Cabin Zero tas. Deze tassen zijn gemaakt om mee te nemen als handbagage, maar bieden ook genoeg ruimte en weersbestendigheid voor een wandeling. De fruitachtige kleuren sluiten mooi aan bij deze route!

 

 

 

GRP 161 tour du Pays de Bouillon

De Ardennen is de plek voor survival. 186 kilometer wandelplezier waar jij je mannetje moet staan! De nieuw toegevoegde lus (GRP 161) aan het wandelpad van de Ardennen gaat langs dorpjes, valleien, plateaus en toont de rijke historie van de regio. De volle bossen van de Ardennen doen ons denken aan deze tas van Faguo. Het mooie groen van de natuur en het wit van de wolken.

 

 

 

Heuvelrughike

Midden in Nederland is de Heuvelrugroute een bekend, uniek wandelparcours. Voor Nederlandse begrippen is de Heuvelrughike, zoals de naam al zegt, opvallend heuvelachtig. Deze route beslaat 92 kilometer en leidt je, buiten de prachtige natuur, ook langs meerdere landgoederen/kastelen. De eerste van de vijf etappes begint in Huizen. Het eindpunt van etappe 5 ligt in Rhenen. Een mooie, intensieve tocht waar je best een tas kunt gebruiken. Het outdoormerk Thule weet daar wel raad mee. Bekijk de multifunctionele Thule Aion tas hier!

 

 

 

National Park Trail

Belgisch Limburg is de provincie waar het National Park Trail zich bevindt. Een 110 kilometer lange route met variërende natuur. Bebouwing zie je er nauwelijks en dat maakt het zo uniek. Trek je wandelschoenen aan en bewandel de vijf etappes van deze route! Volledig opgaan in de natuur, daar is Fjällräven begonnen. Het outdoormerk is daarom het bekijken waard.

 

 

 

Stellingenpad

Een minder bewandeld pad is het Stellingenpad. Het nieuwe pad heeft bij de opening zelfs een lied gekregen! De opening is op 24 april 2022 geweest en is daarom nog best jong. Centraal staat de natuur, de cultuur en taal van de Stellingwerven (de geschiedenis van de Stellingen is een aanrader om te lezen!). De wandelroute bestaat uit 13 etappes van afstanden tussen de 12 en 28 kilometer die samen ongeveer 250 kilometer lang zijn. Vergeet je Bric's X-travel niet! Een handige tas die ervoor zorgt dat je tijdens het wandelen niks tekort komt. 

 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt