Menu

Onderhoudsproducten

Als u een wat duurdere, leren tas koopt wilt u natuurlijk dat de tas lang meegaat. Hoe lang een tas goed blijft is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van de tas en de manier waarop u met de tas omgaat. U kunt er door middel van onderhoudsproducten voor zorgen dat de tas bestand is tegen intensief gebruik. Op deze pagina vindt u onderhoudsproducten die geschikt zijn voor verschillende typen leer. Om er zeker van te zijn dat u het juiste onderhoudsproduct aanschaft, vindt u hieronder een aantal do’s en don’ts op het gebied van tasverzorging. 

Welk onderhoudsmiddel gebruiken?

Een gladde leren tas kunt u het beste met een kleurloze crème insmeren en vervolgens met een borstel of fijne doek opwrijven. Doe dit altijd eerst op een onopvallende plek om te kijken hoe het leer hierop reageert, het kan soms wit uitslaan. Als er vlekken op de tas zitten kunt u het met wasbenzine en een schone witte doek voorzichtig inwrijven. Neem dan niet alleen de plek mee, maar de hele tas. Ruw leer kunt u het beste twee keer per jaar met een verzorgende spuitbus inspuiten. Daarnaast kunt u de tas twee à drie keer per jaar met een waterafstotende spray inspuiten. Voor vetvlekken op suède kunt u het beste talkpoeder gebruiken, erin laten trekken en vervolgens afborstelen. Hoe sneller het erop zit, hoe meer kans dat de vlek eraf gaat. Vervolgens inspuiten met Woly suède velours om de kleur op te halen.

Wat vooral niet doen met een leren tas?

Zet een natte tas nooit bij de verwarming en smeer ze nooit in met baby crème. Dit zijn de twee meest gemaakte fouten bij de verzorging van een leren tas.

Onderhoudstips

Wees voorzichtig met het opbergen van een tas van lakleer. Lak is namelijk een folie die over het leer heen zit. Stel de hengsels van de tas zitten over de buitenkant van de tas, dan kunnen de hengsels er na verloop van tijd op blijven plakken. Dit geeft lelijke vlekken die er nooit meer af gaan. Berg de tas dus altijd met de hengsel naar de binnenkant op, het liefst in een stoffen tas met genoeg ruimte er omheen.

BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt