Menu

Rugzakken

Van de leukste 'gewone' rugzakken tot laptoprugzakken en kinderrugzakken. Vind jouw favoriete rugzak bij Van Os met keuze uit meer dan 20 merken zoals Eastpak, Kipling, Piquadro, Gigi Fratelli of Gianni Chiarini. Voor een dagje uit, naar school of naar je werk, wij hebben de geschikte rugzak in allerlei soorten, maten, materialen en kleuren!

396 artikelen Filter kiezen
396 artikelen
Sorteren op
  • Nieuw
  • Laagste prijs eerst
  • Hoogste prijs eerst
  • Merknaam: van a t/m z
  • Merknaam: van z t/m a
23 Artikelen

De voordelen van een rugzakken 

Rugzakken zijn misschien wel de meest gebruikte soort tas op de wereld. Eigenlijk kan een rugzak niet in jouw tassencollectie ontbreken. Backpacks, sportrugzak, schoolrugzak of een rugzak die je meeneemt naar een dagje weg. Kortom, voor elke gelegenheid bestaat er wel een rugzak die jij mee kan nemen. Het is ook niet voor niks dat de rugzak ontzettend populair blijft. Dat komt onder andere doordat het gewicht van de tas over de schouders verdeeld wordt. Dit zorgt voor een hoog gebruiksgemak. Regelmatig hebben rugzakken ook ruime vakken aan de buitenkant voor spullen die je wat sneller bij de hand wilt hebben. 

 

Wat zijn de voordelen van een rugzak?

  • Het gewicht wordt evenredig verdeeld over de schouders
  • Relatief veel opbergruimte
  • Draagcomfort door gewatteerde schouderbanden

 

Rugzakken van verschillende merken

De verschillende merken hebben uiteenlopende stijlen. Liefhebbers van leren rugzakken kunnen kiezen voor bijvoorbeeld Spikes & Sparrow, The Bridge of Bear Design. Speelser zijn Lefrik, Bold Banana of het altijd populaire Kipling. Echte fashionmerken als Guess, Braccialini en Michael Kors maken weer hele andere type rugzakken. Keuze in overvloed!

 

Hoe is de rugzak eigenlijk ontstaan?

Zoals van zelfspreken werden tassen vroeger gebruikt om spullen/goederen te vervoeren. Een jager maakte van stokken en huiden van dieren om een tas te maken en boer maakte van kleine zakjes om zijn zaden in te bewaren. In Egypte zijn hiërogliefen ontdekt waarop boeren staan die uit een schouders tas waarschijnlijk zaad op het land aan het strooien waren. Verder in de middeleeuwen kregen steeds meer mensen de kans om te gaan reizen, een normale burger had daar het geld niet voor. Een tas in de middeleeuwen was een knapzak aan een stok. Op 31 juli 1922 vroeg de Amerikaan Lloyd F. Nelson patent aan op zijn zelf ontworpen rugzak. Na zijn reis had hij een aantal rugzakken zelf gemaakt, maar toen hij thuis was wilde hij er een maken die echt comfortabel zat. Met het houten frame en de kussentjes aan de rugzijde zat de tas al beter. Pas in de jaren ’30 werd zijn tas pas door Amerikaanse instanties als het leger en brandweer in gebruik genomen. 

BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt