Menu

Rugzakken

Van de leukste 'gewone' rugzakken tot laptoprugzakken en kinderrugzakken. Vind jouw favoriete rugzak bij Van Os met keuze uit meer dan 20 merken zoals Eastpak, Kipling, Piquadro, Gigi Fratelli of Gianni Chiarini. Voor een dagje uit, naar school of naar je werk, wij hebben de geschikte rugzak in allerlei soorten, maten, materialen en kleuren!

298 artikelen Filter kiezen
Alle selecties opheffen
DOELGROEP
Wis filter
CATEGORIEËN
Wis filter
Specials
Wis filter
TYPE
Wis filter
MAAT
Wis filter
MERK
Wis filter
KLEUR
Wis filter
prijs
Wis filter
MATERIAAL
Wis filter

Rugzakken voor iedereen

Rugzakken zijn misschien wel de meest gebruikte soort tas op de wereld. Eigenlijk kan een rugzak niet in jouw tassencollectie ontbreken. Backpacks, sportrugzak, schoolrugzak of een rugzak die je meeneemt naar een dagje weg. Kortom, voor elke gelegenheid bestaat er wel een rugzak die jij mee kan nemen. Het is ook niet voor niks dat de rugzak ontzettend populair blijft. 

Een rugzak voor naar school

Als je aan school denkt, denk je vaak aan heel veel boeken. Jammer genoeg moeten die boeken ook meegesleept worden naar school. Gelukkig kan een rugzak daar super goed bij helpen. Een rugzak verdeeld het gewicht over twee schouders, waardoor het minder zwaar aanvoelt. Het voelt niet alleen lichter aan, het is ook beter voor de lichaamshouding. Van Os verkoopt onder andere rugzakken van Eastpack, Dakine, Herschel, Fjällräven en Kipling. De modellen van deze merken variëren van handig en eenvoudig tot fancy en functioneel. 

Dé perfecte rugzak

Bestaat die eigenlijk wel? Ja en nee. Er zijn zo veel verschillende soorten rugzakken allerlei maten, kleuren, materialen dus je zal snel denken van wel. Maar omdat rugzakken heel veel verschillende doeleinden wordt gebruikt, is het moeilijk om jouw perfecte rugzak te vinden. Een rugzak voor school heeft natuurlijk andere eisen dan een wandelrugzak. 

Hoe is de rugzak eigenlijk ontstaan?

Zoals van zelfspreken werden tassen vroeger gebruikt om spullen/goederen te vervoeren. Een jager maakte van stokken en huiden van dieren om een tas te maken en boer maakte van kleine zakjes om zijn zaden in te bewaren. In Egypte zijn hiërogliefen ontdekt waarop boeren staan die uit een schouders tas waarschijnlijk zaad op het land aan het strooien waren. Verder in de middeleeuwen kregen steeds meer mensen de kans om te gaan reizen, een normale burger had daar het geld niet voor. Een tas in de middeleeuwen was een knapzak aan een stok. Op 31 juli 1922 vroeg de Amerikaan Lloyd F. Nelson patent aan op zijn zelf ontworpen rugzak. Na zijn reis had hij een aantal rugzakken zelf gemaakt, maar toen hij thuis was wilde hij er een maken die echt comfortabel zat. Met het houten frame en de kussentjes aan de rugzijde zat de tas al beter. Pas in de jaren ’30 werd zijn tas pas door Amerikaanse instanties als het leger en brandweer in gebruik genomen. 

 

BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt