Menu

Ruilen en Retourneren

Wij begrijpen het als je wat langer de tijd nodig hebt om te bepalen of jouw nieuw gekochte artikel wel echt bij je verleden. Bij ons zit je daarom niet vast aan een beperkte bedenktijd van bijvoorbeeld 14 of 30 dagen. Je krijgt na jouw online aankoop namelijk 100 dagen de tijd om na te gaan of het artikel echt is wat je zoekt. Je kunt het dan altijd eenvoudig ruilen of retourneren bij één van onze 28 winkels bij jou in de buurt of per post. 

100 dagen bedenktijd
De bedenktijd of herroepingstermijn verstrijkt 100 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het artikel fysiek in bezit verkregen. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw prestatie van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.  

Ruilen van retourneren in een van onze 28 winkels
Het is eenvoudig om één van de meerdere artikelen van een webbestelling te ruilen of te retourneren in één van onze 28 winkels. In onze winkels heb je de mogelijkheid om het materiaal te voelen en te kijken hoe deze staat. Mocht je hier graag gebruik van willen maken, neem dan altijd een retourformulier mee naar de winkel. Dit retourformulier wordt bij elke webbestelling meegestuurd en geldt als aankoopbewijs. In de winkel kan je jouw artikel eenvoudig ruilen voor een nieuw artikel ter waarde van het betaalde bedrag of binnen twee werkdagen het bedrag teruggestort op uw bankrekening krijgen.

Verzendbijdrage of feitelijk
De verzendbijdrage van € 4,95 op bestellingen onder de € 49,95 wordt alleen terugbetaald wanneer de bestelling in zijn geheel geretourneerd wordt. Let op: als je een bonuschequecode of andere kortingscode heeft gebruikt, zal dit niet worden verrekend in het retourbedrag. Heb je gebruik gemaakt van Riverty? Dan wordt het bedrag door ons gerefund.

Retourneren per post (binnen Nederland)
Retourkosten zijn voor eigen rekening. Je ontvangt een retourformulier met het retouradres bij je bestelling. Verpak het artikel zo mogelijk weer in de originele verpakking. Vergeet niet om het retourformulier (of het modelformulier of een andere verklaring) bij te voegen in de doos. Plak de sticker met het retouradres op het pakket. Zorg dat de doos goed is afgesloten / afgeplakt is zodat het artikel niet beschadigd aankomt. Retourneren kan naar:

Van Os tassen en koffers
Afdeling Webshop
Curieweg 21-25
2408 BZ Alphen aan den Rijn
Nederland

Retourneren vanuit het buitenland
Mocht je jouw bestelling vanuit het buitenland willen retourneren, dan zijn de kosten van de retourzending voor eigen rekening. Je kunt het pakket dan retourneren naar:

Van Os tassen en koffers
Afdeling Webshop
Curieweg 23
2408 BZ Alphen aan den Rijn
Nederland

Modelformulier voor herroeping
Wil je gebruik maken van het modelformulier voor herroeping? Dan kun je die  hier  downloaden. 

Wij hanteren bij retouren de volgende voorwaarden (indien redelijkerwijs mogelijk):

1. Het artikel / de artikelen moet (en) compleet zijn;
2. Het artikel / de artikelen moet (en) in daadwerkelijk staat zijn;
3. Het artikel / de artikelen moet (en) ongebruikt zijn.

Indien dit niet het geval is, kunnen wij in het uiterste geval - incompleet of beschadiging - kosten in rekening brengen. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

In al onze pakketten vind je een retourformulier waarmee je het artikel kunt terugbrengen, ruilen of retourneren per post. Om onze First Class Service verder te optimaliseren is het voor ons erg waardevol als je de reden van jouw retourzending benadrukt op het retourformulier. Ook is het mogelijk om door middel van het Europese modelformulier voor herroeping jouw artikel te retourneren. Je kunt dit modelformulier ook gebruiken om van je herroepingsrecht gebruik te maken. Na herroeping dien je het artikel binnen 14 dagen terug te sturen.

Zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping ontvangt u het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending. Als je een gedeelte van de bestelling retourneert, dan krijgt je die verzendkosten niet terug. Van Os tassen en koffers betaalt het bedrag met hetzelfde betaalmiddel terug als waar je het artikel mee hebt betaald. Van Os tassen en koffers brengt geen extra kosten in rekening als je toestemming geeft voor een ander betaalmiddel.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt dat dat de de goederen hebben teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip het eerst valt. 

Garantie
Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Naast de wettelijke garantie hanteren wij fabrieksgarantie van de leverancier. Deze fabrieksgarantie verschilt per leverancier en wordt bij ieder artikel op de webshop apart vermeld onder 'Artikelgegevens'.

Modelformulier voor herroeping
Wil je gebruik maken van het modelformulier voor herroeping? Dan kun je die  hier  downloaden. 


Vragen of opmerkingen over retourneren of garantie? Neem dan contact op met onze klantenservice. Je kunt de klantenservice op de volgende manieren bereiken:
Telefoon: 0172-447 517
E-mail: info@vanostassenenkoffers.nl

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt