Menu

Spikes & Sparrow

Tassen en accessoires maken die net even anders zijn; Spikes & Sparrow vind dat jij jouw eigen koers moet uitzetten en jezelf moet durven zijn! Het Nederlandse merk maakt echte 'Dutch designs' met een internationale en tijdloze aantrekkingskracht. Stuk voor stuk zijn de tassen duurzaam gemaakt voor duurzaam gebruik. Jouw Spikes & Sparrow tas groeit over de jaren met je mee en mag net als jijzelf uniek zijn! Je tas deelt zijn leven met jou…

83 artikelen Filter kiezen
83 artikelen
Sorteren op
  • Nieuw
  • Laagste prijs eerst
  • Hoogste prijs eerst
  • Merknaam: van a t/m z
  • Merknaam: van z t/m a
23 Artikelen

OVER SPIKES & SPARROW

Tassen van Spikes & Sparrow zijn geen eendagsvliegen. De vintage look is niet tijdgevoelig en is mede daarom een tas voor de lange termijn. De kwaliteit is de andere reden. Vanaf 1998 weet Spikes & Sparrow de vintage look van leer een originele draai te geven. Dat maakt Spikes & Sparrow een merk voor mensen die zichzelf durven te zijn. We zijn immers allemaal uniek op deze wereld. Daarom kan er ook symboliek gezien worden in leer. Leer krijgt zijn geheel eigen uiterlijk door de wax/olie die wordt toegevoegd en door hetgeen het meemaakt. Krassen, vlekjes en kreuken horen er allemaal bij! Dat maakt leer authentiek. 

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Spikes & Sparrow ontwerpt in Nederland, waar het ontstaan is, en produceert in India. Daar maken zij gebruik van fabrieken waar zij bekend mee zijn. Zij verzekeren dat er geen kinderarbeid plaatsvindt en werknemers eerlijk loon krijgen, zonder dat zij moeten overwerken. De fabrieken waar Spikes & Sparrow gebruik van maakt zijn of gecertificeerd (met bijvoorbeeld BSCI of SA8000) of zitten in het proces om die certificaten te krijgen. 

 

Hoe zorg ik voor het leer?

Het leer van Spikes & Sparrow is ''naakt'' leer. Er is enkel gebruikgemaakt van een wax of olie. In het begin kan de tas wat afgeven op kleding door de wax/olie. Dit gaat na een tijdje voorbij als de wax/olie goed is ingetrokken, dus wees in het begin voorzichtig. Doordat er geen kunstmatige bovenlaag op het leer zit, kan water (door regen bijvoorbeeld) zijn sporen achter kan laten. Die sporen zitten in de stof, en niet erop, waardoor schoonmaken met een middel niet per se het gewenste resultaat op zal leveren. Dit hoort bij de stof. Wil je de tas zo schoon als mogelijk houden? Neem de tas dan regelmatig af met een vochtige, katoenen doek. Gebruik geen zeep! Optioneel is om bijvoorbeeld een leercrème te gebruiken. Dit houdt het leer soepel.

BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt