Menu

26/06/2017

Met jonge kinderen in het vliegtuig. Wat zijn de regels?

Ga je deze zomer met jonge kinderen op vliegvakantie? Dan zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Bij alle luchtvaarmaatschappijen zijn regels voor het vliegen met baby’s. Wij hebben de opvallendste regels van de grootste Nederlandse maatschappijen voor je op een rijtje gezet, zodat jij optimaal voorbereid op vakantie kunt!


 


Vliegtickets
Bij KLM vliegen baby’s van 0-1 jaar gratis mee. Kinderen in deze leeftijdscategorie reizen op je schoot mee. Een volwassene mag met maximaal twee baby’s reizen, maar slechts één baby mag op de schoot meereizen. In dit geval moet voor de andere baby een stoel worden geboekt. Let op: Wanneer het kind tijdens de reis 2 jaar wordt, moet voor de terugreis een ticket worden geboekt.

Bij Transavia mag je per volwassene ook met twee baby’s reizen. Een daarvan gaat dan op schoot (€20 per enkele reis) en voor de andere moet een stoel worden gereserveerd (volwassen tarief). Let op: Wanneer het kind tijdens de reis 2 jaar wordt, moet voor de terugreis een ticket worden geboekt.

Bij Corendon Airlines wordt heeft een baby tot twee jaar zowel op de heen- als terugvlucht geen eigen stoel. Gedurende beide vluchten moet de baby bij één van de ouders op schoot. Wordt de baby tijdens de vakantie (met een maximale verblijfsduur van twee weken) twee jaar, dan beschouwt Corendon Airlines het kind nog steeds als een baby. Op de terugvlucht heeft het kind dus geen eigen stoel en worden er geen extra kosten berekend.

Ook bij TUI reizen baby's en peuters tot 2 jaar op schoot bij een passagier van 18 jaar en ouder. De leeftijd op de heenvlucht is daarbij bepalend. Wanneer jouw kind tijdens de heenvlucht 1 jaar is en op de terugvlucht 2 jaar is, reist je kind zowel op de heen- als terugvlucht bij je op schoot. Een volwassene mag met maximaal 2 baby’s/peuters reizen. Je reist in dit geval met één baby op schoot en voor de andere baby boek je een aparte stoel.


Handbagage
Bij KLM is het toegestaan om een stuk handbagage met artikelen voor babyverzorging van maximaal 12 kg (26 lbs) en met de maximale afmetingen van 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 inch) mee te nemen. Al onze verzorgingstassen voldoen aan deze norm.

Wil je bij Transavia babyvoeding of een luiertas voor je baby meenemen in de cabine? Stop dit dan in je eigen handbagage. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een luiertas als handbagage mee te nemen. Wil je er zeker van zijn dat de tas ook daadwerkelijk mee mag in de cabine, zorg er dan voor dat de afmeting van de tas maximaal 45 x 40 x 25 cm is. In dit geval is The Diaperbag van Cowboysbag, met een afmeting van 28 x 39 x 14 cm, een zeer geschikte kandidaat.

Bij Corendon Airlines mag je per persoon één stuk handbagage van maximaal 7 kg meenemen. De maximale afmeting van handbagage bij Corendon is 55 x 35 x 25 cm. Al onze verzorgingstassen voldoen aan deze norm.

De handbagagenorm bij TUI is 55 x 40 x 25 centimeter. Deze  kun je opbergen in de bagagebakken boven je hoofd, of onder de stoel voor je.


  


Kinderwagen
Op alle KLM-vluchten mag u per kind altijd gratis een opvouwbare kinderwagen meenemen. Als er geen plaats is onder de stoel of in de bagagebak kan de kinderwagen gratis worden ingecheckt als ruimbagage.

Bij Transavia mag een trolley, kinderwagen of opvouwbare paraplubuggy van max. 10 kg als extra ruimbagage mee worden genomen. Je ruimbagage geef je op de luchthaven altijd af bij de check-in balie. Wil je meer ruimbagage meenemen voor je baby, dan kun je extra kilo's bijboeken. Alleen een opvouwbare paraplubuggy van max. 10 kg mag mee tot de gate. Daar wordt de buggy ingenomen en in het ruim vervoerd.

Het is bij Corendon Airlines mogelijk om gratis een buggy of kinderwagen mee te nemen. Een lichtgewicht buggy die inklapbaar is, mag meegenomen worden tot aan de gate. Alle overige (niet inklapbare) buggy’s en kinderwagens dienen bij de check-in balie als ruimbagage in ingecheckt te worden.

Voor baby’s van 0-2 jaar geldt bij TUI een maximum van 10 kilo ruimbagage. Daarnaast mag je per kind één paraplubuggy of andere buggy van klein formaat, maxi cosy of easy walker tot maximaal 10 kg gratis meenemen.


Voeding
Bij KLM wordt aangeraden om babyvoeding zelf mee te nemen. Eventuele beperkingen voor het vervoer van vloeistoffen gelden niet voor babyvoeding.

Babyvoeding mag je bij Transavia onbeperkt meenemen. Ze hoeven niet in een doorzichtige plastic zak. Je moet ze wel apart aanbieden bij de handbagagecontrole.

Bij Corendon Airlines is het toegestaan om voeding voor tijdens de vlucht. Het is mogelijk om babyvoeding aan boord van de vlucht te verwarmen.

Tijdens een vlucht bij TUI kan babyvoeding of flesvoeding opgewarmd worden. Mocht je de voeding (of luiers) vergeten zijn, dan heeft TUI beperkt babyvoeding en luiers aan boord.


Reisdocumenten
Sinds juni 2012 hebben alle kinderen, ongeacht de leeftijd, een eigen geldig reisdocument nodig. Het bijschrijven van je kind in je paspoort is niet meer mogelijk. Of een identiteitskaart of paspoort nodig is, is afhankelijk van het land van bestemming.

Let op, de informatie in dit artikel is afkomstig van de websites van KLM, Transavia, Corendon en TUI. Het kan voorkomen dat informatie naderhand veranderd. Voor de meest actuele informatie is het aan te raden om voor de zekerheid altijd contact op te nemen met de betreffende maatschappij.

Ben je nog op zoek naar een leuke kinderkoffer? Kijk dan eens op onze kinderkoffer pagina!

Terug naar homepage >


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt