Menu

25/04/2024

Alles wat je moet weten over Michael Kors

Michael Kors is een wereldberoemd merk met luxe accessoires en prêt-à-porter voor dames en heren. Achter het succesvolle merk staat een bekroonde ontwerper met een aangeboren gevoel voor glamour. Wie is deze ontwerper en hoe is het allemaal begonnen? In deze blog geven we antwoord op deze vragen.

 

Geschiedenis

Michael Kors is geboren in 1959 en groeide op in een stad op 35 km afstand van New York City. Dat hij een gevoel had voor mode, werd al gelijk duidelijk. Op vijf-jarige leeftijd adviseerde hij zijn moeder om de strikken van haar trouwjurk af te knippen. Dat is dan ook wat ze deed. Na het afronden van zijn middelbare school, ging Michael naar het Fashion Institute of Technology in New York City. Dit combineerde hij met werken bij de gerenommeerde modeboetiek Lothar's, waar zijn talenten niet onopgemerkt bleven. Zijn eerste grote ontwerpopdracht was het ontwerpen van een collectie voor Lothar's.

 

Succes

In 1981 lanceerde Michael zijn eigen modemerk. Hij had vanaf het begin een duidelijke stijl die hij nooit heeft verlaten: luxueuze, typisch Amerikaanse, sportieve collecties werden zijn kenmerk. Casual chic, maar met een tijdloze elegantie. Zijn eerste vrouwenlijn werd gelanceerd in vijf bekende warenhuizen in New York, waaronder ook Bendorff Goodman. In 1984 hield Michael zijn eerste catwalkshow. Michael was vanaf het begin succesvol en bouwde een reputatie op als een ontwerper die begrijpt hoe vrouwen leven en hoe ze zich in hun kleding willen voelen: zelfverzekerd, op hun gemak, verwend en in controle.

 

Wist je dat...

... Michael Kors geboren werd met de naam Karl Anderson? Hij was vernoemd naar zijn vader. Toen Karl vijf jaar oud was, trouwde zijn moeder, Joan Hamburger met Bill Kors. Hij nam de achternaam van zijn stiefvader over en mocht zelf een nieuwe voornaam kiezen. Hij noemde zichzelf Michael David Kors.


... Michael Kors geboren werd in New York? Zijn moeder is Joods en zijn vader Zweeds.


... Michelle Obama een mouwloze jurk van Michael Kors draagt op de eerste foto van haar als First Lady?


... ook Alicia Keys een Michael Kors jurk droeg toen zij mocht optreden tijdens de tweede inauguratie van Obama in 2013?


... in 2006 in de film The Devil Wears Prada verwezen werd naar 'een feestje van Michael Kors'?

 
 
Leuke tas gespot? Klik op de afbeelding om op de productpagina terecht te komen!
 
 
Ben jij klaar om je zelfverzekerd, op je gemak, verwend en in controle te voelen? Bekijk hier ons Michael Kors aanbod.


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt