Menu

05/12/2019

Get your flower power bags

Van de swinging sixties gaan we door naar de tijd van de hippies en de flower power; de jaren ‘70. Een leuke tijd waar alles kon en mocht. Het wil natuurlijk nog wel eens gebeuren dat je dingen vergeet van vroeger, daarom is een nostalgiemomentje altijd leuk. Denk bijvoorbeeld eens aan de popgroep ABBA, Woodstock, Dirty Dancing, macramé en parchwork.  Daarnaast waren de rokjes in begin jaren ‘70 korter dan ooit maar rond 1975 werden juist de langere plooirokken helemaal in!

Naast de rokkentrend, waren er ook een aantal stijliconen die de haartrends hebben gezet in de jaren ’70. Denk bijvoorbeeld aan Brigitte Bardot, Farrah Fawcett en Barbra Streisand. Zij waren niet alleen de haartrendsetters van de jaren 70, zij waren over het algemeen grote stijliconen!

SEKS DRUGS EN ROCK-‘N-ROLL

Als je jaren ’70 zegt, zeg je seks, drugs en rock-‘n-roll! Wat ook bij seks, drugs en rock-‘n-roll hoorde, was Woodstock. Woodstock was een muziekfestival dat werd gehouden in 1969, dit was hét hoogtepunt van het hippietijdperk. In de jaren 70 zijn de Woodstockvibes nog erg terug te vinden. Dit in de cultuur, de kleding en natuurlijk de tassen! Merken als The Bridge, SUITSUIT en Runaway hebben zich zeker laten inspireren door dit tijdperk. Kijk maar eens hieronder!

THE BRIDGE

SUITSUIT

 

RUNAWAY


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt