Menu

19/09/2017

Tassencheck Prinsjesdag Den Haag



Vandaag was het weer zover. Een dag waar veel mensen naar uitkijken: Prinsjesdag in Den Haag! Niet om de serieuze boodschap die traditiegetrouw op een gewichtige manier in het koffertje naar het Binnenhof wordt gebracht. En ook niet voor de manier waarop koning Willem-Alexander de troonrede voordraagt. Nee, veel mensen kijken ernaar uit om het koningspaar te zien, de koets én bovenal de hoedjes. Jaarlijks kijken veel mensen hier reikhalzend naar uit. Wie heeft de grootste, bontste, mooiste, gekste….maar hoe zit het eigenlijk met de bijbehorende tasjes vroegen wij ons af?! Daar hebben we dit jaar eens goed op gelet.

Máxima et al. 


v.l.n.r. Marianne Thieme, Esther-Mirjam Sent met haar zoontje, Pia Dijkstra en Vera Bergkamp bron: Twitter

De bladen zullen er weer vol van staan: alle fashion statements, do’s en dont’s waar de vrouwelijke politici en genodigden zich wel en niet aan houden. Bij een fraai mantelpakje, goed gecoiffeerd haar en een chique hoed horen natuurlijk bijpassende tassen en schoenen. Alles moet kloppen en de dames hebben dit jaar weer erg hun best gedaan. We hebben onze ogen uitgekeken! Maar de eerste persoon waar we allemaal naar kijken is natuurlijk Máxima.

Máxima droeg een geheel aquamarijn ensemble met een dessin van grove bloemen van het Belgische Maison Natan. Bij de japon draagt ze een pillbox hoed, diamanten collier en elegante, strakke clutch. De grijze tint past bij deze tijd van het jaar en doet zelfs een beetje denken aan de schilderijen van de Haagse School die je ook in Den Haag kunt bewonderen. 

Tassentrends & ‘Weapons of choice’


v.l.n.r. Pauline Krikke, Gerdi Verbeet en Salima Belhaj bron: Twitter

Máxima droeg een clutch, en zij was niet de enige! De clutch was zogezegd de ‘weapon of choice’ voor deze gelegenheid. Van effen zijde tot een knalrode croco-look. Ook hebben we enkele elegante schoudertasjes en crossbodytasjes met dunne schouderbandjes voorbij zien komen. Gerdi Verbeet doet met haar slangenprint clutch helemaal mee met de najaarstrend en ook de croco-look van Haagse burgemeester Pauline Krikke zullen we dit najaar terug zien. Met een clutch in metallic zoals Salima Belhaj zit je altijd goed, want het past eigenlijk overal bij. 

Extra bijzonder vonden wij het bijna kubistische hoedje van Esther-Mirjam Sent met bijpassende rode clutch en pumps. Ook de bijzondere, gevouwen vorm van Pia Dijkstra haar hoed alsmede de herfstkleur trekt de aandacht. Ze draagt er een bruine eenvoudige clutch bij. Kortom: wij kijken alweer uit naar volgend jaar en zijn benieuwd met wat voor outfits de politici ons dan mee zullen verrassen!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt