Menu

08/06/2023

TOP 5 FEESTVAKANTIES

De eindexamens zijn voorbij en nu is het wachten op de uitslag. Waar kan je dat nu beter doen dan op één van de mooiste feestvakanties! Wij hebben in deze top 5 de beste bestemmingen op een rijtje gezet. Natuurlijk hoort bij elke feestvakantie ook een zomerse partybag, waar je jouw essentials zoals je zonnebril, zonnebrand en wat cash in op kan bergen. 

5.  Kos - Griekenland

Helemaal los op Kos! Dit Griekse eiland in de Middellandse Zee eindigt op een vijfde plek, je vindt hier net wat minder clubs en festivals dan bij de andere bestemmingen in deze top 5. Maar natuurlijk heb je ook op Kos meer dan genoeg uitgaansgelegenheden. Vlakbij het fort in de hoofdstad vindt je de bekende Barstreet, waar het elke avond feest is tot in de vroege ochtend. Verder is het hier heerlijk om de ‘day-after’ lekker uit te brakken op een boottocht naar kleine omliggende eilanden. Als je geluk hebt kan je hier zelfs dolfijnen spotten! Natuurlijk is er nog veel meer te beleven op dit prachteiland: neem een kijkje in de hoofdstad bij alle souvenir winkeltjes, ga heerlijk uiteten bij de verschillende restaurants met uitzicht op de haven of bezoek het traditionele bergdorp Zia. 

 

4. Mallorca - Spanje 

Spanje staat bekend om de vele feesteilanden die in dit land te vinden zijn. Onder deze eilanden is Mallorca de populairste bestemming voor examenreizen. Wist je dat de aller grootste discotheek van Europa gevestigd is in Mallorca Magaluf?! Daarnaast zijn er nog veel meer bars, clubs en festivals. Laat dat feestje maar komen! Als je hier je aan he bijkomen bent van de examenstress, is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan Palma de Mallorca. Je kunt hier heerlijk shoppen, ijskoude cocktails drinken op de instawaardige terrasjes en genieten van de rijke cultuur van het eiland. 

 

3. Lloret de Mar - Spanje 

Lloret de Mar is al meer dan 50 jaar dè populairste eindexamenreisbestemming en verdiend daarom ook een goede plek in deze top 5. Deze regio in Spanje heeft het grootste aanbod aan clubs en kroegen, waardoor dit ook zo’n gewilde plek is. Een aanrader is dan ook om op de eerste avond een kroegentocht te doen, dit kan je helpen om de leukste tentjes uit te zoeken. Nog een top aan deze bestemming is dat vrijwel alles op loopafstand is van de meeste appartementen en hotels, ideaal!

 

2. Chersonissos - Griekenland 

Op de nummer twee in deze top 5 is de veel bezochte bestemming Cherso geëindigd. Bij deze plaats, gelegen op het welbekende eiland Kreta vind je alles wat je nodig hebt voor dé perfecte feestvakantie. Bijvoorbeeld de vele beach bars waar je wat verkoeling kan zoeken in een ijskoude cocktail. Dit eiland ligt erg zuidelijk, hierdoor zal het rond de eindexamens al heerlijke temperaturen hebben en kan je lekker bakken op de prachtige zandstranden. Wat we natuurlijk niet mogen vergeten als we het over Chersonissos hebben, is het welbekende Star Beach. Overdag is dit een waterpark waar de verschillende glijbanen en zwembaden de tijd laten vliegen en ’s nachts wordt dit paradijs omgetoverd tot een enorme discotheek in de openlucht. 

 

1. Albufeira - Portugal 

De populaire eindexamenbestemming ‘Albufeira’ staat op de nummer één in deze blog. Volgens een internetpeiling is het dit jaar zelfs dè populairste feestvakantiebestemming, wat deze prachtlocatie in Portugal tot de perfecte winnaar maakt. Ook hier zijn de uitgaansgelegenheden (bijna) eindeloos, van traditionele kroegen in het oude gedeelte tot moderne clubs in het nieuwere deel van deze stad. Alles is mogelijk! Het voordeel van deze stad is dat ze op het land ligt, je kan gemakkelijk een uitstapje maken naar de hoofdstad Lissabon, waar het grootste winkelcentrum van Europa te vinden is! Tot slot heeft Albufeira wel dertig kilometer aan strand, waardoor jij ultiem kan genieten van de prachtige uitzichten. 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt