Menu

21/07/2022

Alle tassenrecords op een rijtje!

3,5 gemiddelde Nederlandse mannen op elkaar zijn ongeveer 6 meter 21. Dat is ook het nieuwe wereldrecord dat Armand Duplantis sprong met polsstokhoogspringen. Kan hij hiermee over de grootste tas springen die ooit gemaakt is? Of wat dacht je van de legendarische 9.58 seconden van Usain Bolt? Maar rent hij hiermee sneller 100 meter dan dat iemand zijn schooltas inpakt? Dit, en nog meer records vind je in de blog van deze week!

 

 

Grootte

We beginnen met groot, groter, grootst. De grootste tas ooit maken is een voor de hand liggende record. Er zijn dat ook veel records om te bespreken in deze categorie! Dat klinkt gek om te zeggen, want er kan maar 1 tas de grootste zijn. Dat er meerdere records zijn, heeft te maken met de verschillende soorten tassen die bestaan. Zoals bijvoorbeeld de rugzak.

 

Grootste rugzak

De grootste rugzak is op 6 augustus 2015 gemeten in Krasnodar. Deze tas is maar liefst 12 meter 12 hoog, 9 meter 28 breed en 5 meter 12 diep. Een reusachtige tas, maar de grootte hiervan verbleekt bij die van de grootste shopper!

 

Grootste shopper

In 2018 werd in India de grootste shopper onthuld. Deze tas werd volledig gemaakt van katoen om aandacht te krijgen voor milieuvriendelijke producten en om de plastic tas in de band te doen. De grootte van de tas was maar liefst 94.48 meter bij 39.92 meter.

 

Grootste jute tas

Ook heel groot is de grootste jute tas die ooit gemaakt is. Net als de grootste shopper is deze tas gemaakt met de boodschap om te focussen op een milieuvriendelijke toekomst. Het formaat van de tas is 30.68 meter bij 24.87 meter.

 

Grootste papieren tas

Veel mooie intenties zijn de tassenrecords voorafgegaan. Zo ook bij de grootste papieren tas. Om te laten zien dat papier makkelijker te recyclen is dan plastic, is deze papieren tas van 22.50 meter bij 15.41 meter gemaakt. De makers zijn Paper Bag Co., Varn Media en 300 leerlingen van de Fitzmaurice Primary School. Of dit record eraan heeft bijgedragen weten we niet, maar feit is wel dat we in Nederland inmiddels veel minder plastic tassen gebruiken.

 

Grootste handtas

De grootste handtas staat op naam van Jean Dah Enterprises en is 5.2 meter hoog, 6.88 meter breed en 2.6 meter diep. 

 

Kleinste tas ter wereld (niet bevestigd)

We zijn tot hoogtes van bijna 100 meter gegaan, maar wat is nou de kleinste tas die we als mens ooit gezien hebben? Het antwoord daarop is niet officieel bevestigd, maar het kan zomaar deze Jacquemus tas zijn die 5.2 centimeter breed is en zelfs nog minder hoog.   

 

 

 

Overig

Iets creatiever dan de grootste tas maken zijn deze tassenrecords.  

 

Meeste tassen tegelijk gedragen 

Soms zit je rugzak zo vol, dat je er maar een crossbody bij om doet. Danny uit Connecticut had zo veel spullen dat hij maar liefst 21 tassen tegelijk droeg. Bekijk hier hoe hij met hulp van schoolgenoten het record vestigde! 

 

Snelste in tas inpakken

Dit record, dat enkel voor kinderen onder de 16 is, is dit jaar op 22 mei verbeterd! In het Verenigd Koninkrijk wist Alexander Leetham zijn tas in 25.48 seconden in te pakken. 

 

Snelst uitverkochte tas 

Volgens het Twitter account van World Music Awards is de Mute Boston Bag van de K-pop band BTS hier de recordhouder van. Guinness World Records heeft hierop geantwoord dat zij dit niet meten, maar hebben de groep wel gefeliciteerd. De tas was binnen enkele seconden uitverkocht. 

 

Duurste tas

1001 Nights Diamond Purse is de naam van de duurste tas die er bestaat. De tas is bezet met vele diamanten wat de tas zo duur maakt. Mouawad, de maker van de tas, mag trots zijn op deze tas ter waarde van 3.8 miljoen euro. 

 

Oudste handtas ter wereld

In de Noord-Iraakse stad Mosul is voorwerp gevonden waar flink over gediscussieerd is. Want is het nou een portemonnee, een mand of een handtas. Uit de versiering van het stuk is wel gebleken dat het gaat om een vrouwelijke accessoire. Hoe oud de tas is? Het precieze jaartal is niet bekend, maar de schatting is dat het gaat om een tas uit de 14e eeuw! Zie de tas hier.

 

 

Portemonnees

 

Oudste portemonnee

Nog veel ouder dan de oudste handtas is de oudste portemonnee. In 1991 werd in de Italiaanse Alpen Ötzi de IJsman gevonden. Dit is de oudste menselijke mummie die ooit gevonden is. Toevalligerwijs droeg hij een geldbuidel bij zich. Dit betekent dat de oudste portemonnee dateert van ongeveer 3000 voor Christus. 

 

Grootste portemonnee

Inmiddels heb je al veel gelezen over de grootste tassen. De grootste portemonnee is 3 meter 6 hoog en 3 meter 14 breed. Wie heeft er nou zo'n grote portemonnee nodig? De persoon die het best een portemonnee kan vullen. Foto's zien? Klik hier.

 

Best gevulde portemonnee

Wie vertegenwoordigt momenteel de meeste waarde? Lang kenden we Bill Gates als rijkste man ter wereld. Jeff Bezos is ook een bekende naam in dit rijtje. Op dit moment is het de eer aan Elon Musk om deze titel te mogen dragen. 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt