Menu

22/07/2021

Bestemming: Maastricht

Tussen de heuvels van het idyllische Limburg vind je Maastricht, de hoofdstad van de provincie. Een stad die geniet van het leven. Een stad die wacht op jou! Met je stoelpoten op de kleine klinkers en een rode wijn in je hand, bevind je je op Neerlands mooiste terrasjes. Denk aan het Vrijthof, 't Bassin of het Onze Lieve Vrouweplein. Het gezellige van de stad neemt je helemaal over, zodat de druk in je denktank wordt verlaagd met elke seconde die wegtikt. Neem plaats, onthaast en kom deze zomer tot rust in Maastricht, het stukje buitenland binnen eigen landsgrenzen. Wat deze stad zo aantrekkelijk maakt naast de terrassen?

 

 

 

1. Historie

Door de rijke geschiedenis heeft Maastricht een kostbare collectie aan historische gebouwen waarmee zij haar bezoekers te imponeren. Bijvoorbeeld met het Sint-Servaas duo (brug en basiliek), het Onze-Lieve-Vrouwe basiliek of met de Helpoort. Gebouwen die konden ontkiemen door Wat zich aan het oog onttrekt is Maastricht Underground. Verlies even het contact met het leven boven de grond en verken het verleden van Maastricht dat zich onder de grond heeft afgespeeld. Forten en grotten ontkomen er niet aan jouw nieuwsgierigheid. Pak je tas en duik onder de grond. Het is zelfs mogelijk om een steptocht te doen door de ondergrondse gangen! Dit geeft maar eens weer hoe groot het stelsel is. Alles in een keer bekijken kan met een stadstour die door meerdere partijen wordt aangeboden. Voel je vooral vrij om zelf je tempo te bepalen en op eigen houtje overal de sfeer te proeven.  

 

 

2. Specialiteiten

Kan de vlaai ontbreken in de blog? Dacht het niet. De Limburgse vlaai (het water loopt al in je mond, ik weet het) is een delicatesse die je wel moet nemen als je er toch al bent. De vlaai zo dicht bij de bron eten moet wel lekkerder zijn. Maar probeer ook eens zuurvlees en tête de veaux. Laatstgenoemde betekent hoofd van het kalf, maar tegenwoordig wordt hier vaker gewoon rundvlees voor gebruikt. Asperges mogen ook niet in je dieet ontbreken. Toegegeven, het zijn Limburgse specialiteiten en niet per se Maastrichtse. 

 

 

3. De bevolking

We hebben het Bourgondische leven besproken, de historie en de specialiteiten. Maar hoe zit het met de mensen? De gezelligheid is het eerste waar je aan denkt natuurlijk. Met zo'n mooie en gezellige binnenstad kan het haast niet anders dan dat de mensen ook gezellig zijn. Wat blijkt? De kans dat je een vrijgezel tegen het lijf loopt is een stuk groter vergeleken met de rest van Nederland! Ook is de bevolking er gemiddeld een stuk jonger. Dit kan mogelijk komen doordat Maastricht een studentenstad is vanwege de universiteit. Wie weet loop jij de liefde van je leven wel tegen het lijf in deze prachtige stad!

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt