Menu

13/07/2021

De gekste verblijfplekken van Nederland

De EK-koorts is over. Code Oranje was er niet van lange duur en nu moeten we ook nog eens vrezen voor Code Rood. Gelukkig verkeren we, ondanks de persco van vrijdag (9-7-2021), in de situatie dat we kunnen kijken naar wat er wél kan. Dat is prettig, gezien onze aankomende kleurcode betekent dat we de komende tijd het vertier in eigen land moeten zoeken. Misschien maar een weekendje weg in eigen land in plaats van een vliegvakantie? Het kan goed zijn dat je hier al op geanticipeerd hebt, want in mei waarschuwde ABN Amro al voor zogenaamde schaduwvakanties. Het boeken van bestemmingen in Nederland als Plan B was een veel voorkomend idee. Nu blijkt dat dit waarschijnlijk niet voor niks is geweest, al moet de toekomst uitwijzen of dit ook geldt voor de reizen later in de zomer.  

Wat doe je als je geen schaduwvakantie geboekt hebt, maar wel iets te geks wilt meemaken? Dan ga je naar één van deze bizarre vakantieverblijven in eigen land! Op Facebook, Instagram of TikTok zien jullie vast weleens bijzondere plekken en verblijven voorbij komen. Voor zulke gekke tripjes hoef je niet over de grens te gaan en dat gaan wij nu laten zien! Linkjes naar de verblijfplekken vind je door op de tussenkopjes te klikken. De producten bereik je door op de afbeeldingen te klikken.

 

Sixpack Heineken

De Sixpack is het fundament van het hele mannelijke bestaan. Een sixpack buik of een sixpack in de koelkast, beide type sixpacks zorgen voor blije mannen en vrouwen (soms ook als de koelkastvariant leidt tot een bierbuik). Nu zorgt de sixpack ook voor het gedeeltelijk volbrengen van punt 22 van de universele rechten van de mens: onderdak. In Castricum staat de Sixpack op 10 minuten afstand van het strand, wat het een geweldige vakantiebestemming maakt. Zomer 2021 is het moment om te genieten van de Costa del Castricum. Pak je reistas en beleef iets unieks!

 

 

 

De Kraan van het IJ

Ook in Noord-Holland is onze nationale hoofdstad, Amsterdam. Het IJ dat de stad in tweeën splijt heeft al eeuwenlang havens. Nu kan er zelfs worden overnacht in een havenkraan uit 1957! De vele ramen zorgen voor een panoramisch uitzicht over de stad en de rivier. Dit schitterende uitzicht kan gedeeld worden met een tweede persoon, want de havenkraan biedt plek voor maximaal twee gasten. Het appartement heeft drie verdiepingen (!), toch hoeven mensen met hoogtevrees niet bang te zijn. De havenkraan is uiteraard geen hijskraan die tot de hemel rijkt. Drie verdiepingen betekent ook dat er genoeg luxe voorzieningen zijn. Zo is er een ligbad aanwezig en een keuken. Hopelijk hoeft de kraan niet bediend te worden om de bagage naar binnen te krijgen!

 

 

 

Middeleeuwse Toren in Zwolle

In de tijd van ridders en jonkvrouwen is Zwolle gesticht (1040). Een overblijfsel daarvan is deze machtige toren die in het oude centrum van Zwolle staat. Leef als een vorst in deze mooie kamer die is versierd met groot aantal tapijten en vachtstoelen om terug te grijpen naar die oude tijd. Geheel in deze stijl zijn onze leren reistassen zoals hieronder. De hedendaagse kunst en sanitaire voorzieningen geven een tintje van ons eigen tijdperk. Waar vroeger soldaten vroeger in spanning op de toren liepen om vijanden te spotten, kan jij nu ontspannen van het terras dat er is aangelegd. Zwolle is een prettige uitvalsbasis voor tripjes naar bijvoorbeeld Giethoorn of pretparken als Hellendoorn, Walibi of Julianatoren. 

 

 

 

Ter land, ter zee en in de lucht (Wieringerwerf)

In slaap vallen in het openbaar vervoer is ons allemaal weleens overkomen. De luiken sluiten in het vliegtuig waarschijnlijk ook als er geen luidruchtige medepassagiers zijn. Voor dit laatste hoef je in Camping Land uit Zee te Wieringerwerf niet bang te zijn! Het vliegtuig is helemaal voor jezelf. Kan je het je voorstellen? Wel mag er alsnog een kleine handbagagekoffer meegenomen worden. Er zijn ook andere voertuigen waar in overnacht kan worden. Zo is er een speedboat, de oude tourbus van U2 en een helicopter waar men in kan verblijven. Het slapen is daardoor al een ervaring op zich. Altijd leuk om op feestjes te vertellen. 

 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt