Menu

10/03/2021

Van casual tot business met Guess - Look inspiratie voor mannen

Of het nou bij het ochtendritueel is, een uur voor het feest of voor het aankomende gala.. De vraag blijft: wat trek ik aan!? Een belangrijke regel om die vraag te beantwoorden is: dress accordingly. Sommige items overstijgen deze regel, want ze combineren met outfits voor verschillende gelegenheden. Dit geldt ook voor de heren crossbodytassen van Guess. 

Verschillende beroemdheden zijn het gezicht geweest van Guess. Dat onderstreept de grootsheid van deze fashiongigant. Zo hebben in het recente verleden Jennifer Lopez en Camila Cabello het merk vertegenwoordigd. De frontman van de herenafdeling is momenteel Michele Morrone, die bekend is van de Netflix film 365 (absoluut niet geschikt voor jonge kijkers). 

Maar Michele Morrone is slechts leidend voorwerp in deze blog. De verschillende outfits waarin hij model staat vormen namelijk het middelpunt. Aan de hand daarvan laten wij zien wat de mogelijkheden zijn om Guess tassen te stylen. De gekozen looks zijn: casual, smart casual, business casual en business. Black tie hebben we achterwege gelaten omdat dit een stijl is waarbij je tassen meestal vermijdt. 

 

1. Casual

De meest informele stijl in deze lijst is casual. Denk bijvoorbeeld aan een spijkerbroek met een T-shirt. Maar een tandje meer mag natuurlijk ook, zoals hieronder te zien is. Daar wordt een pantalon gecombineerd met een coltrui die voorzien is van een gebreid patroon. Met enige fantasie kan de camera die aan de schouder hangt denkbeeldig worden vervangen door een crossbodytas. Geen gek idee om de Guess tas te combineren met deze outfit, hè?

 

 

 

2. Smart Casual

Om een beter idee te krijgen van wat smart casual is, noemen we het synoniem dressy casual. Casual+ dus. Een trui of T-shirt wordt ingeruild voor een overhemd waarbij een patroon op het overhemd tot de mogelijkheden behoort. Dit is ook hieronder te zien. Vanwege het bedrukte overhemd is het een goed idee om een rustige tas te nemen. Naast de top zijn er meer dingen anders. Want je verruilt de sneaker al gauw voor een nettere schoen. Afhankelijk van de situatie kan je kiezen voor jeans of voor een chino.

 

 

 

3. Business Casual

Is business casual formeler dan smart casual? Daar wordt verschillend antwoord op gegeven. Wij denken in ieder geval van wel! Zoals de naam het al verklapt, is business casual de dress code waarmee je je op het werk kan laten zien. Voornamelijk gaat het om een nette broek in combinatie met een overhemd. In koude tijden is een cardigan of een sweater een gepaste warme toevoeging op het overhemd. De styling van Michele Morrone hieronder is vooral met plain kledingstukken gedaan. Een leuke variatie hierop is een tas met een patroon! Een plain tas behoort natuurlijk ook tot de opties. 

 

 

 

4. Business

Tijd om je in het pak te hijsen! Maar hou het bescheiden. Grijs, blauw en zwart zijn de kleuren van het pak dat gecombineerd wordt met een overhemd, nette schoenen en een stropdas. Oké, de stropdas ontbreekt op de foto, but you get the picture. Zoals gezegd, zorg ervoor dat je er niet te flashy uitziet. Maar een subtiele krijtstreep kan bijvoorbeeld prima op je pak. Om aan te sluiten op deze look is een basic tas het beste. 

 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt