Menu

06/11/2020

Meisjes & Tassen

Er wordt wel eens gezegd dat een handtas de trots van elke vrouw is. Het kan ook haast niet anders, bijna iedere vrouw (en tegenwoordig trouwens ook een steeds grotere groep mannen) heeft wel een flinke tassencollectie en vindt het nog steeds nodig om regelmatig een nieuwe tas aan te schaffen. Er is nou eenmaal ook zoveel keuze aan tassen. Grote, kleine, kleurrijke, neutrale, merktassen, partytassen en ga zo maar door. Waarom houden vrouwen zoveel van hun tassen? Je leest het in deze blog!

 

‘You can never have enough bags’

Als je aan een vrouw vraagt of ze niet al genoeg tassen heeft dan is het antwoord hoogstwaarschijnlijk nee. Waarschijnlijk gaat dit antwoord gepaard met een licht geïrriteerde blik, omdat dit een heel gevoelig onderwerp is. Voor een vrouw is namelijk geen één tas gelijk, hoe erg ze ook op elkaar lijken. Want die ene zwarte tas heeft een leuke croco printje, terwijl die andere zwarte tas juist prachtige goudkleurige details heeft. Bovendien heb je grote tassen die gebruikt kunnen worden als werktas en kleinere tassen die perfect zijn als alledaagse tas. Uiteraard heb je ook een crossbodytas nodig voor als je lekker gaat uiteten en een clutch voor als je naar een feestje gaat. Kortom, er is altijd een reden om een nieuwe tas te kopen. 

 

De functies van een handtas

Naast dat handtassen mooi zijn om naar te kijken en als modeaccessoire gebruikt worden, zijn ze ook nog eens hartstikke functioneel. Als je in de tas van een vrouw kijkt dan zie je hoogstwaarschijnlijk veel items, want je weet maar nooit wanneer je bijvoorbeeld die ene nagelvijl of handcrème nodig hebt. Al die items zitten wel mooi opgeborgen in de handtas van een vrouw. Zo’n tas biedt dus enorm veel ruimte voor alle dagelijkse spulletjes die vrouwen nodig hebben. Bovendien is er ook altijd nog wel ruimte voor de portemonnee en sleutels van de man, want stiekem vinden ze het super handig dat jij zo’n ruime tas bij je hebt. 

Laten we een kijkje nemen in een handtas. Om ervoor te zorgen dat vrouwen zo makkelijk mogelijk hun spulletjes terug kunnen vinden hebben de meeste handtassen veel vakjes. Steekvakken, ritsvakken of zelfs speciale vakken voor pasjes. Zowel aan de buiten- als binnenkant vind je deze vakken, allemaal zo geplaatst dat vrouwen zo makkelijk mogelijk hun spullen op een overzichtelijke manier kunnen opbergen. 

Zo zie je maar dat een handtas niet alleen maar voor de leuk wordt meegenomen, maar ook een daadwerkelijke functie heeft. Of een vrouw weinig of veel spullen heeft, ze heeft een mooie tas nodig om deze spullen in op te kunnen bergen. 

 


De relatie tussen een vrouw en haar tas

De bovenstaande zin klinkt wellicht een beetje extreem zou je denken, maar de tas van een vrouw is enorm belangrijk voor haar. Allereerst heeft een vrouw haar belangrijkste eigendommen in de tas zitten. Van portemonnee, tot mobiel, haar belangrijkste items zitten veilig in de tas. Bovendien vinden veel vrouwen een mooie tas belangrijk voor hun imago. 

Het begint eigenlijk al op de middelbare wanneer veel meisjes hun rugtas inruilen voor een handtas waar ze hun veel te zware boeken in stoppen. Totaal niet handig om te dragen, maar je hoorde er dan wel helemaal bij! Naarmate vrouwen ouder worden speelt de tas een nog grotere rol in hun leven. Sommige vrouwen voelen zich geweldig met een mooie merk-tas van Michael Kors, Valentino of Guess aan hun zij, terwijl andere vrouwen juist indruk willen maken op kantoor met een mooie werktas. De tas van een vrouw geeft haar soms net dat ene stukje zelfvertrouwen, waardoor ze zelfverzekerder over straat, door de winkel of op de dansvloer loopt. 

Zo zie je maar, een tas heeft een veel grotere betekenis voor een vrouw dan je misschien in eerste instantie denkt. Denk hier vooral aan als je vriendin je weer lief aankijkt, of als je zelf een tas op het oog hebt, gewoon lekker kopen!

 

Op het moment even inspiratieloos? Wij helpen je een handje met onze favoriete tassen van dit moment!


                 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt