Menu

04/06/2019

VOOR DE LIEFHEBBERS VAN LUXE: SAMSONITE

Een beetje luxe op vakantie mag natuurlijk wel. Als je denkt aan luxe reisbagage, denk je al gauw aan shiny koffers met prachtig afgewerkte details. Maar wist je dat Samsonite in 1910 begon met houten koffers? Super sterk maar ook super zwaar natuurlijk…

De innovatie begon daarom al vroeg bij Samsonite; het ging in 1955 van een houten koffer naar een lichtgewicht ABS-koffer. Een mijlpijl in de kofferindustrie. Maar daar stopte het mooi niet bij. Er was op de markt vraag naar een modernere vorm koffer. En ja hoor, niet al te lang daarna was de introductie van de Silhouette koffer: de meest geavanceerde bagage ooit, met een nieuwe, moderne vorm en verzonken sloten om ze te beschermen tegen beschadiging. 

Fast forward naar het begin van de jaren 2000: Samsonite bracht de Spinner op de markt, de koffer die tot op de dag van vandaag wereldwijd geliefd is onder vele reizigers. Waarom? Vanwege de vier wielen die onder de koffer zitten. Dit zorgt voor extra gebruiksgemak en daar worden we toch allemaal blij van? Het succes kende een alsmaar stijgende lijn en een paar jaar later kwamen ook de Cosmolite en de Neopulse op de markt. De Cosmolite is de sterkste en lichtste koffer van het merk ooit, en de Neopulse was de eerste polycarbonaatcollectie die volledig in Europa werd vervaardigd. Natuurlijk beschikken deze uitvoeringen ook vandaag de dag nog over die grote pluspunten. 

Afgelopen jaar lanceerde Samsonite een bijzondere samenwerking met de Nederlandse influencer Negin Mirsalehi die toen al enige tijd ambassadrice was van het merk. Negin kreeg voor deze campagne versterking van haar ‘woman squad’ en maakte er een groot succes vande campagne. Met deze campagne slaat Samsonite de trendy weg in en weet zij een nieuwe doelgroep te bereiken: #GenerationGo.

Samsonite België (2018).


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt