Menu

Berthille

Een prachtig merk dat erkent is door de Franse staat. Berthille heeft van Frankrijk het EPV label gekregen, een label voor uitstekende ambachtelijke en industriële knowhow. Deze gegarandeerde kwaliteit wordt in een modieus uiterlijk gegoten, wat leidt tot deze uitzonderlijke tassen die gemaakt zijn van leer.

25 artikelen Filter kiezen
25 artikelen
Sorteren op
  • Nieuw
  • Laagste prijs eerst
  • Hoogste prijs eerst
  • Merknaam: van a t/m z
  • Merknaam: van z t/m a
23 Artikelen

Over Berthille

Berthille is opgericht in 1971 in Mazamet. In deze regio, die bekend staat om het leer, vervaardigde Berthille als atelier eerst lederwaren voor grote luxemerken. Een aantal jaar later bracht Berthille haar eigen collectie uit, wat het startsein was voor de nog steeds lopende geschiedenis. 

 

Waarden: over het leer en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Uitzonderlijk vakmanschap komt tot stand door het constante streven naar een evenzo uitzonderlijk niveau. Dat begint bij het streng beoordelen van elke huid (de huiden zijn afkomstig uit dezelfde fabriek als Hermès). De traditionele technieken die al generaties worden gebruikt, worden vervolgens toegepast op de gekozen huiden. Dit hele proces vindt plaats in Frankrijk, waardoor er altijd sprake is van eerlijke arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon. Jonge studenten krijgen er ook de kans om stage te lopen bij de zeer vaardige leerbewerkers, zodat de traditionele technieken blijft voortleven in weer een nieuwe generatie.

 

Het EPV Label

Om het Entreprise du Patrimoine Vivant (Onderneming met Levend Industrieel Erfgoed) label te krijgen, moet onder andere worden voldaan aan zeldzame knowhow van traditionele of hoogtechnologische technieken. Er wordt ook gekeken naar de naamsbekendheid en leeftijd van het bedrijf. Er komen meerdere organen langs die het bedrijf vervolgens beoordelen, waardoor het een hoog aangeschreven label is. Het Hoger Instituut voor Handel, staatsdiensten, professionals in hetzelfde vakgebied en de Nationale Etiketteringscommissie geven een beoordeling voor het ministerieel besluit wordt genomen. 

BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt