Menu

12/01/2018

Hoe hygiënisch is jouw tas?

Geen prullenbak in de buurt? Ach, dan maar even terug in de handtas. Klinkt dit voor jou herkenbaar? Dat is niet zo gek. 1 op de 3 vrouwen gebruikt hun tas namelijk als verzamelplek voor afval en daardoor ook voor bacteriën. Het nieuwe jaar is daarom een uitstekend moment om de buiten- en binnenkant van de handtas eens goed onderhanden te nemen!

Een bron van bacteriën

Zowel de binnenkant als de buitenkant van de tas is een bron voor bacteriën om te groeien. Met name in het handvat of op de schouderband, aldus de plekken waar je de tas vaak vasthoudt. De handvatten of het schouderbandje schijnen zelfs meer bacteriën te bevatten dan een gemiddeld toilet. Niet heel gek eigenlijk, gezien een toilet wat vaker wordt gereinigd dan de hengsels van je tas. Maar ook aan de binnenkant vormen bacteriën zich. De grootste veroorzakers is make-up, waaronder lippenstift en mascararollers. Ook voeding speelt hierin een belangrijke rol. Denk maar eens aan dat oude banaantje of mandarijntje dat je wel eens onbewust gedurende een langere tijd in je tas hebt laten zitten.  

Hoe reinig je jouw tas?

Stap 1: kieper om en leeg

Voor iedere tas geldt uiteraard: begin met een schone lei! Haal de inhoud eruit en verwijder de plakkerige restjes ontbijtkoek, lege kauwgumpakjes en snoeppapiertjes of oude boterhammenzakjes. Loop ook even alle steekvakken en ritsvakken goed na. Grote kans dat je daar afval of zelfs lang verloren prularia tegenkomt waarvan je eigenlijk niet eens wist dat je ze had.

Stap 2: Gebruik een passend reinigingsproduct

Voor een fris resultaat kun je de tas het beste verzorgen met een passend reinigingsproduct. Kijk hierbij altijd naar het materiaal van de tas. Deze cleaning foam van Famaco Paris reinigt suede, nubuck, glad leer en textiel. Naast reinigen heeft dit middel ook een voedende werking. Een ander voordeel van dit reinigingsproduct is dat je er ontzettend lang mee doet. Je hebt immers een kleine hoeveelheid (de grootte van een walnoot) nodig voor een optimale werking.

Een effectief product voor zowel synthetisch leer als natuurlijk leer is deze reinigingscrème van Famaco. Je brengt hem eenvoudig aan middels de bijgeleverde spons. Laat de crème even intrekken en poets hem daarna op. Je tas is binnen de kortste keren zo goed als nieuw!

Stap 3: Let it shine!

Nadat alles weer spik en span is, is het tijd voor de finishing touch! Deze voedende crème is speciaal voor zwarte leersoorten en geeft het leer een langdurige glans. De tas heeft maar een dun laagje nodig om te kunnen shinen!

 

Ook deze spray werkt uitstekend voor de ‘afterservice’ van je leren tas. De spray voedt, beschermd en maakt het leer weer soepel en jong. Door de langdurige werking kunnen jij en je tas er weer een tijdje tegenaan! 

Wij hebben uiteraard nog veel meer onderhoudsproducten. Bekijk alle onderhoudsproducten


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt