Menu
96 artikelen Filter kiezen
96 artikelen
Sorteren op
  • Nieuw
  • Laagste prijs eerst
  • Hoogste prijs eerst
  • Merknaam: van a t/m z
  • Merknaam: van z t/m a
23 Artikelen

Over Longchamp

Het Franse Longchamp is opgericht in 1948. In deze tijd richt Jean Cassegrain zich met zijn collectie op zowel internationale klanten als Parijzenaars. De collectie was gebaseerd op de zadelmakerstraditie, waaraan het merk nog steeds haar logo ontleent: een ruiter op een paard in galop. Dat logo is nu wereldwijd bekend.

 

Le Pliage

De meest populaire Longchamp collectie is de Le Pliage serie. Le Pliage bestaat uit schoudertassen, handtassen, reistassen, rugzakken en kleinere accessoires. De artikelen uit de collectie bestaan doorgaans uit polyamide canvas (soms gerecycled) en Russisch leer. Le Pliage tassen krijgen regelmatig een opvallend uiterlijk door de vernieuwende collecties en samenwerkingen die Longchamp uitbrengt en aangaat. De tassen uit deze lijn zijn geïnspireerd door origami, de Japanse vouwkunst. Deze tassen zijn dan ook op te vouwen en compact mee te nemen. 

 

Le Foulonné

Een tassenlijn van Longchamp die volledig uit leer bestaat is de Le Foulonné lijn. De lijn is in 1978 ontstaan en is vernoemd naar de leerstructuur. De kleur en het leer nemen samen volledig het podium in. Net als bij de Le Pliage collectie is ook deze lijn uitgerust met verschillende productcategorieën, zoals schoudertassen, werktassen en crossbodytassen. Allen met een tijdloze look. 

 

FAQ

 

Wat is Russisch leer?

Onder andere bij de details van de Le Pliage collectie maakt Longchamp gebruik van Russisch leer. Russisch leer is kalfsleer met reliëf. Dit geeft het leer een oudere uitstraling. Het wordt Russisch leer genoemd omdat het uiterlijk is geïnspireerd door de huid van Russische rendieren. Het leer dat Longchamp hiervoor gebruikt is afkomstig uit leerlooien die de hoogste Leather Working Group status (Gold) hebben.

 

Longchamp en duurzaamheid

Longchamp maakt gebruik van leerlooipartners. Daar worden de bijproducten van de leerproductie hergebruikt door dezelfde leerlooierij of door andere partijen. Er worden geen stoffen gebruikt die schadelijk zijn voor werknemers of klanten. De leerlooipartners van Longchamp zijn LWG gecertificeerd en verbeteren met waterzuiveringssystemen de waterkwaliteit van het afvalwater. 

 

De veehouderijen waar het leer uiteindelijk vandaan komt hebben hun standplaats in Europa, Afrika en Zuid-Amerika. Deze veehouders dragen niet bij aan ontbossing. Het gerecyclede polyamide voor de duurzame edities van de Le Pliage serie is gemaakt van onder andere visnetten, kleden, tapijten en industrieel afval (GRS 4.0 certificering).

BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt