Menu

Fred de la Bretoniere

Tassen die je beter laten voelen, dat doen de tassen van Fred de la Bretonière. Fred de la Bretonière tassen worden als het ware een verlengstuk van jou en jouw persoonlijkheid. Je wilt de producten overal mee naar toe nemen en gebruiken. En hoe langer en vaker jij de producten gebruikt, hoe mooier ze worden. Ze vormen zich zoals jij dat wil. In de collectie hieronder zijn alle mooie en chique tassen te zien. Alle tassen zijn stuk voor stuk tijdloos en een ware eye-catcher! 

41 artikelen Filter kiezen

OVER FRED DE LA BRETONIERE

Fred de la Bretonière, een van de grootste tassen en schoenenmerken in Nederland. Wat begon bij de Kleinkunst Academie in Den Haag is nu een merk wat staat voor kwaliteit, vrouwelijkheid en meesterschap.

Back to the beginning…

Frederik Cornelis de la Bretonière is geboren op 23 december 1944. Door zijn creatieve persoonlijke en passie voor techniek heeft hij ervoor gekozen om naar de Kleinkunst Academie in Den Haag. Deze academie verliep erg goed, al snel na het halen van diploma volgden exposities. Begin jaren zestig is hij begonnen met het ontwerpen van vrouwelijke producten, denk hierbij aan schoenen en tassen. Al snel ontwikkelde hij een passie hiervoor en wilde hij hiermee verder. In 1970 opende hij in de Sint Luciënsteeg in Amsterdam zijn eerste winkel. Hij verkocht hier vooral schoenen, riemen en accessoires van grof plantaardig leer. Zijn succes begon eigenlijk pas in 1972 met de ‘à la minute’ maatklompen. Deze klompen werden op maat gemaakt en waren snel klaar. De klant moest zijn voet op het onderstel zetten en Fred spijkerde daar een schacht op vast.

Beste Nederlandse schoenen- en tassenontwerper

Al ‘snel’ na zijn succes van de maatklomp in 1972 werd Fred uitgeroepen tot de beste Nederlandse schoenen- en tassenontwerper. Zijn producten werden tentoongesteld in verschillende musea in Nederland, zoals het Haagsch Gemeentemuseum en het Utrechts Textielmuseum.

Fred de la Bretonière portemonnees en tassen

Een tas of portemonnee die mooier wordt hoe vaker en langer je hem gebruikt, dat wilt toch iedereen. Er kan met zekerheid gezegd worden dat de producten van Fred de la Bretonière waar voor hun geld zijn. Omdat de producten zijn gemaakt van plantaardig gelooid leer gaat het er mooier uitzien wanneer je het langer gebruikt. 

Shabbies Amsterdam

Fred de la Bretonière en Shabbies Amsterdam zijn onafscheidelijk. Al sinds 2004 is Shabbies Amsterdam deel van de Bretonière Group. Met Shabbies Amsterdam grijpt hij terug op de meer casual jaren tachtig design. Samen vormen zij nu een complete collectie van klassieke en toch sympathieke uitstraling.

BEL 0172 - 447 517 (6 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt