Menu

28/08/2017

Dé styleguide voor ieder type zakenman

In een zakelijke omgeving kom je de kledingstijl ‘business’ overal tegen. Toch gelden per branche en zelfs per organisatie verschillende geschreven of ongeschreven regels als het gaat om het uiterlijk. Zo hoor je je binnen het ene bedrijf zakelijker te kleden dan binnen het andere bedrijf. De business kledingstijl gaat tegenwoordig veel verder dan een simpel pak met een paar nette schoenen eronder. De keuze van een tas kan bijvoorbeeld doorslaggevend zijn in het signaal dat jij afgeeft wanneer je op je nieuwe werk of bij een klant binnenkomt. Hierin moet jij de juiste keuze maken, afhankelijk van de bedrijfscultuur. Ga je voor een klassieke of juist voor 'semi-relaxte' look? Wat je keuze ook is, je kunt onderstaande styleguide als man goed gebruiken om je een zetje in de juiste richting te geven.



Classic Business
De Classic Business look is de meest formele zakelijke kledingstijl. Bij deze look past een strak maatpak of een chino gecombineerd met een colbert. Ook hoort bij een Classic Business look een paar nette schoenen en hier wordt vaak een matchende riem bij gedragen. Een klassieke aktetas van merken zoals Castelijn en Beerens, The Bridge, Tony Perotti en Piquadro past perfect bij een Classic Business look. Je kunt je outfit helemaal afmaken door een bijpassende portemonnee en schrijfmap. Gaat jouw voorkeur niet uit naar een klassieke, leren werktas? Dan passen de werktassen van Tumi misschien wel perfect bij jouw versie van de Classic Business look.




Casual smart
De Casual Smart look is een stuk minder formeel dan de Classic Business versie. Bij de Casual Smart kledingstijl worden nette kledingstukken afgewisseld met vrijetijdskleding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nette jeans met een colbert of een chino met een coltrui. Bij een Casual Smart look kun je daarnaast gaan voor een paar nette sneakers die passen bij de kleur van je outfit. Ben je op zoek naar een bijpassende werktas voor deze look? Dan zit je met merken zoals DSTRCT, Spikes & Sparrow, Presly & Sun en AEP waarschijnlijk in de goede hoek. Uiteraard kun je deze look upgraden door er bijvoorbeeld een bijpassende portemonnee of sleuteletui bij te kopen.



Casual relaxed
Je kunt tenslotte ook gaan voor een Casual Relaxed kledingstijl. Deze look zie je veel terugkomen bij jonge start-ups waar een zeer informele sfeer hangt. Uiteraard kun je bij een informeel bedrijf ook niet met een zwembroek binnenkomen, dus er is wel degelijk een dresscode. Bij een Casual Relaxed kledingstijl kun je een mooie broek combineren met een vrolijk shirt en een paar hippe sneakers. Ook kun je met een paar opvallende sokken je outfit in een handomdraai upgraden. Bij een Casual Relaxed kledingstijl gaat het qua tas vooral om het draagcomfort. Een laptoprugzak van een merk zoals XD Design, Eastpak, The North Face of Samsonite is daarom zeer geschikt voor een dergelijke look. Leuke accessoires bij een dergelijke outfit zijn de pasjeshouders van Secrid en de sleuteletuis van Orbitkey.



Weet je nog niet zeker welke werktas bij jouw stijl past? Begin je zoektocht dan NU op de werktassen pagina & laat je inspireren door ons brede assortiment aktetassen, laptoptassen en laptoprugzakken!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt