Menu

02/01/2024

Unieke sporten anno 2024

Gelukkig Nieuwjaar! Staat sporten ook bovenaan jouw lijst met goede voornemens? Dan hebben wij hier een aantal unieke sporten op een rij gezet die je misschien kent van het jaar 2023, maar zeker de moeite waard zijn om uit te proberen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe uitdaging of gewoon even iets compleet anders wilt proberen, deze sporten geven jou een frisse blik op bewegen en plezier. Dus, haal die sportieve outfit maar tevoorschijn en begin het jaar met een fitte kick!

1. Padellen

Eén van de hipste sporten die momenteel helemaal hot is, is padellen. En nee het heeft niets te maken met roeien! Het is namelijk een mix tussen tennis en squash met een totaal nieuwe set van regels. Zo mag je bijvoorbeeld de bal tegen de wand slaan en verder spelen. Het wordt steeds populairder en het lijkt wel alsof iedereen erover praat. Niet alleen krijg je een top workout, maar je kunt ook nog eens samen met je vrienden of familie genieten van het spel. En man, oh man, na een potje padellen ben je gegarandeerd helemaal uitgeteld.

 

2. 12/4.8/30 Work-out

Deze oefening is eerder onder de categorie populaire work-outs te plaatsen. In 2023 was de 12-4.8-30 work-out razend populair op TikTok. Maar waarom? Deze training is namelijk onwijs goed voor verbranden van calorieën en het trainen van je billen. Het idee is dat je gedurende een half uur op een tempo van 4.8 km per uur loopt, met de helling ingesteld op twaalf graden. Het klinkt misschien makkelijker dan je denkt, maar na 5 minuten zweet je op plekken waarvan je niet wist dat ze bestonden. Gegarandeert een grote kans dat je iemand tegenkomt in de sportschool, die deze oefening uitvoerd. En ga jij deze trend ook dit jaar voortzetten?

 

3. Pilates

Kendall Jenner en Harry Styles zijn je al voorgegaan: Pilates. Deze zeer intensieve, maar ook lenige sport wint over de jaren heen steeds meer aan populariteit. Bij Pilates train je zowel je flexibiliteit als kracht, waardoor je uithoudingsvermogen flink op de proef wordt gesteld. Je zou het ook kunnen omschrijven als een inspannende ontspanningsles. Door regelmatige pilates-oefeningen kun je werken aan een sterker en leniger lichaam, terwijl je ook je concentratie en balans verbetert. 

 

4. Breakdancen

Voetjes van de vloer! Als je gek bent op dansen, dan is breakdancen wellicht iets voor jou. Deze energieke en dynamische dansstijl combineert acrobatiek, kracht en flexibiliteit op een unieke manier. Het is niet alleen een geweldige manier om je lichaam te trainen, maar ook om je creativiteit en expressie te uiten. Probeer eens een proefles breakdancen en ontdek de artistieke kant van sport. Wie weet sta jij bij de olympische spelen, want in 2024 word het gezien als officiele sport!

 

 5. Biophilia

Je zal vast wel denken: met welke natuurlijkverschijnsel heb ik nu weer te maken! Biophillia staat inderdaad dichterbij de natuur dan je denkt. Het gaat hierom alle activiteiten die je verricht in de natuur, denk aan: wandelen in het bos, zwemmen in de zee of bootcampen in het park. Het doel is om je als mensen meer te verbinden met de natuur en hoe fijn is het als je dan ook nog eens gezond bezig bent. Een frisse lucht in de natuur kan natuurlijk ook geen kwaad!

Zit er in het rijtje al iets tussen? Zo ja, wacht niet langer en begin dit jaar meteen goed met een nieuwe sportuitdaging! Verleg je grenzen, ontdek nieuwe mogelijkheden en geniet van de positieve effecten op zowel lichaam als geest. Ontbreekt er bij jou nog een ruime sporttas in de kast? No worries, wij hebben hier een aantal fijne sporttassen op een rijtje gezet!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt