Menu

19/12/2023

Calcutta Rescue

De Indiase economie groeit snel. Toch woont hier nog steeds een kwart van de armste mensen ter wereld. Er wordt geschat dat een derde van de inwoners van Kolkata in sloppenwijken woont. 

 

Wat houdt Calcutta Rescue in?

Calcutta Rescue is een NGO die zich inzet voor deze arme mensen. De organisatie is gevestigd in Kolkata en werd in 1979 opgericht door Dr. Jack Pregner. Hij wijdde zijn leven aan het helpen van mensen die in bittere armoede leven in de sloppenwijken van de stad.

Calcutta Rescue biedt inmiddels al meer dan 40 jaar gratis gezondheidszorg, onderwijs, beroepsopleiding, sociale ondersteuning en sanitaire voorzieningen, zodat gezinnen en hele gemeenschappen de kans krijgen zichzelf uit de armoede te halen en een kans hebben op een betere toekomst.

 

 

Gezondheidszorg

Een van de belangrijkste initiatieven van Calcutta Rescue is het bieden van medische zorg aan mensen die anders geen toegang zouden hebben tot behandelingen. Ze runnen klinieken waar ze gratis en betaalbare medische consulten, medicijnen en zelfs chirurgische ingrepen aanbieden. Daarnaast werkt Calcutta Rescue ook hard aan het verbeteren van de gezondheidsvoorlichting in de sloppenwijken. Ze organiseren regelmatig bewustwordingscampagnes over hygiëne, voeding en andere gezondheidsgerelateerde onderwerpen om mensen te helpen een gezondere levensstijl te leiden.

 

 

Onderwijs

Naast medische zorg richt Calcutta Rescue zich ook op onderwijs en training. Ze hebben scholen opgezet waar kinderen uit kansarme families les krijgen. Deze scholen bieden niet alleen basisvaardigheden zoals lezen en schrijven, maar ook vakopleidingen om jongeren in staat te stellen een vak te leren waarmee ze een beter inkomen kunnen verdienen.

 

 

Wat Van Os doet

Calcutta Rescue is afhankelijk van donaties en vrijwilligerswerk om hun missie voort te zetten. Wij geloven in deze missie en daarom doneren wij aan Calcutta Rescue.

 

Wil jij ook je steentje bijdragen? Klik hier en doneer!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt