Menu

04/05/2023

Gratis festivals 2023

Festival season is upon us! Dat betekent niet alleen feesten en dansen, maar ook paraderen in de mooiste outfits. Daar horen ook tassen bij, want een broekzak is niet veilig genoeg voor je spullen tijdens het dansen. Mocht je agenda nog niet volgepland zijn, dan zijn hier wat suggesties voor gratis festivals. Dan heb je niet dat gedoe met uitverkochte kaartjes. Tussendoor droppen wij ook wat tips voor leuke festival tassen. 

 

Zomerspektakel Alphen aan den Rijn - 2, 3 & 4 juni 

Zomerspektakel Alphen aan den Rijn is voor een gedeelte van ons een thuiswedstrijd. Naast een winkel hebben wij hier namelijk ook ons hoofdkantoor! Dit feest is niet elke dag gratis. De eerste dag, vrijdag 2 juni, is namelijk alleen toegankelijk met een betaald kaartje. De overige twee dagen zijn gratis! Op zaterdag kan je genieten van Earth Wind & Fires, Waterproof Shampoo en Xander de Buisonjé & Friends. Zondag komen Flemming, Roxeanne Hazes, Nielson, Suzan & Freek en Helemaal Top. Buiten het muzikale gedeelte is er ook een Obstacle Run.

 

 

Wantijpop Dordrecht - 10 juni

In het Wantijpark te Dordrecht wordt sinds 1995 al Wantijpop gehouden. Dit jaar vinden er optredens plaats van Antoon, Waylon, Froukje, Jaap Reesema, The Vices, Personal Trainer en Peperzout. Net als bij Zomerspektakel is er ook een dag die betaald is. De dag voor Wantijpop, 9 juni, vindt Wantijlive plaats. Daar kan je optredens verwachten van Dion Cooper (o.a. bekend van het Eurovision Songfestival), Rolf Sanchez, Anouk en Danny Vera. Let op dat Wantijlive een leeftijdsgrens kent van 18 jaar. Wantijpop is toegankelijk voor alle leeftijden.

 

 

 

Vierdaagse feesten Nijmegen - 15 t/m 21 juli 

Het grootste wandelevenement dat Nederland kent is de Nijmeegse Vierdaagse. Dit betekent niet alleen een stoet van wandelaars en militairen. De stad Nijmegen is dan het centrum van allerlei festiviteiten met gratis toegang. Verschillende podia met live optredens en dj's zorgen voor vermaak en gezelligheid. Loop door de binnenstad en kijk je ogen uit! Zie dan ook de kans schoon om ons filiaal in het centrum te bezichtigen. Er zijn grote podia te vinden bij de Grote Markt, de Waalkade, het Hunnerpark en Valkhofpark. Bekijk hier wat er allemaal te doen is!

 

 

 

Pride Amsterdam - 29 juli t/m 6 augustus

Een wereldwijd fenomeen: de Pride evenementen. Pride Amsterdam is ooit ontstaan om Amsterdam als homo-uitgaansstad op de kaart te zetten en de diversiteit te vieren. In de loop der jaren is er meer ruimte gekomen voor een geluid dat roept om gelijke behandeling voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Bekend zijn onder andere de boten die door de grachten gaan met daarop allerlei groepen, verenigingen en bedrijven. De hele week is een waar spektakel dat ook vooral gezellig is!

 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt