Menu

18/05/2022

Alles wat je moet weten over Guess

Guess is al jaren bekend over de hele wereld en bestaat nu al meer dan 40 jaar! Naast hun specialisatie in kleding, ontwerpt Guess natuurlijk ook tassen. Wij worden dan ook elk seizoen weer verrast met nieuwe designs, die helemaal passen bij de huidige trends. Het uiterlijk van deze it-bags omschrijven wij als: luxe, trendy met af en toe een stoere en ruige kant. Het zijn pareltjes waarmee jij jouw stijl nog verder kan upgraden. Maar naast het creëren van nieuwe tassen, zijn er ook andere interessante weetjes over dit modemerk te vinden! Benieuwd? Wij hebben even wat leuke 'good to knows' hieronder voor je op een rij gezet.  

*Klik op de afbeeldingen om naar de productpagina te gaan* 

9x Leuke weetjes over Guess

1. Topmodel Gigi Hadid poseerde al op twee jarige leeftijd voor het modemerk Guess. Een aantal jaar later werd zij het gezicht van het Guess.

2. Het idee voor het Guess-driehoeklogo is ontstaan tijdens een autorit van de gebroerders Marciano over de Olympic Boulevard in Los Angeles. Paul en Maurice reden elke dag langs een reclamebord van de McDonalds waarop stond ''Guess what's in our new Big Mac?'. Op deze komische wijze is de officiële naam van het bedrijf tot stand gekomen. Toen het merknaam was vastgesteld, besloten de broers er een vraagteken aan toe te voegen om het woord 'Guess' als vraag te benadrukken.

3. De getallen 1201 en 1203 die op het logo zijn weergegeven, staan voor de huisnummers van hun eerste kantoor op de 12e verdieping in Los Angeles.

4. Guess is een Amerikaans kledingmerk, maar is opgericht door vier broers van Marokkaanse afkomst in Frankrijk.

5. Het modemerk begon in 1981 met het verkopen stone-washed spijkerbroeken. Door de jaren werd dit assortiment uitgebreid met brillen, schoenen, parfums en uiteraard ook tassen. 

6. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat alle materialen die van plastic zijn gemaakt, worden vervangen door gerecycled plastic. Zo zijn de meeste verpakkingen al recyclebaar of gemaakt van gerecyclede materialen.

7. Guess heeft zich aangesloten bij de We Mean Business Coalition door een open brief aan de wereldleiders te ondertekenen om de klimaatverandering tegen te gaan. Ook zij begrijpen dat er acties moeten worden ondernomen om onze prachtige planeet te beschermen tegen de opwarming van de aarde. 

8. Guess heeft een ambitieus doel gesteld om hun uitstoot van Broeikasgassen met 50% en de uitstoot van de distributieketen met 30% te verminderen in 2030.

9. De nieuwste collectie van Guess is nu ook verkrijgbaar bij Van Os. Benieuwd? Hieronder hebben wij een aantal pareltjes voor je uitgelicht.

Highlights van Guess:


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt