Menu

12/05/2022

6x Leuke hotspots in Utrecht!

Dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelingen en het mooie weer in het vooruitzicht, zijn stedentripjes weer helemaal booming! Parijs, Milaan, Londen, New York, we gaan er graag lekker tussenuit. Maarrr..dat kan natuurlijk ook gewoon in ons eigen kikkerlandje. Er zijn een hoop plekken te bezoeken in Nederland met prachtige hotspots. Dit keer nemen we je mee naar Utrecht! Wanneer jij op zoek bent naar een bruisende stad, dan is dit de place to be! Er zijn goede restaurants, hippe koffiebarretjes, leuke bezienswaardigheden en prachtige historische plekken. Daarnaast kan jij er ook voor kiezen om een rondvaart te maken over de grachten! Je hoort het al, er valt in Utrecht altijd wat te beleven. Om je op weg te helpen, hebben wij een paar highlights hieronder voor je op een rij gezet. Wie weet zitten er wat hotspots tussen, die jij wilt gaan bezoeken of zelfs nog niet gezien hebt. 

1. Domtoren

De iconische Domtoren is het boegbeeld van Utrecht en met zijn 112 meter ook nog eens de hoogste kerktoren van Nederland. Tijdens een dagje uit zal jij deze toren dan ook vast en zeker tegenkomen. De toren bevind zich midden in het centrum en heeft prachtige plekjes om foto's te maken. Een andere reden waarom jij deze plek niet mag overslaan, is de kloostertuin met middeleeuwse stijlelementen. Een prachtige tuin die jouw Instagram zeker een boost zal geven. Een tip: bezoek de stad wanneer de toren niet in de stijgers ligt. Op het moment zijn ze de toren aan het renoveren. Je wilt natuurlijk ook een oog kunnen wenken aan de buitenkant van dit historische monument.

2. Flora's Hof

Vlak naast de Domtoren vind je Flora's Hof. Het is hier vaak rustig waardoor jij op jouw eigen tijd kunt geniet van alle mooie planten, bloemen, bomen en opvallende appartementen. De rozenbogen en witte bankjes zijn overigens ook verliefd om op te worden. Wanneer je deze prachtige tuin bezoekt hangt er ook een romantische sfeer in de lucht. Kortom; een plek die op jouw hotspotlijstje niet mag ontbreken!

3. Visschersteeg (Het roze huisje)

Een straat die nog niet door veel mensen word bezocht, maar wel iets is wat je graag zou willen zien! In dit steegje staat namelijk een heel schattig roze huisje. Een plaatje om te zien en wat zeker moet worden vastgelegd op beeld. Dit verborgen straatje bevind zich midden in het centrum. Je wandelt er dus zo naartoe. Verder zijn er in de buurt nog gezellige terrasjes voor een uitgebreide lunch. 

4. Hoog Catharijne (Shopping Mall) 

Voor shopaholics is het winkelcentrum Hoog Catharijne een echte walhalla. Dit winkelparadijs ligt gelegen in het centrum van Utrecht en is overigens gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. In deze overdekte shopping mall kun je terecht bij talloze bekende modeketens, kleine boetiekjes en gezellige restaurants. En als jij je dan toch bevind op deze plek, dan is een stop bij Van Os ook niet verkeerd. Wij verwelkomen je graag met een kop koffie en thee!

5.De Oudegracht

Een van de bekendste plekken in Utrecht is de Oudegracht. Wij begrijpen dat dan ook maar al te goed! Langs de Oudegracht heb je veel bruggetjes en leuke terrasjes om leuke foto's maken. Vooral in de lente is dit een musthave om te bezoeken. Alle bomen en bloemen staan hier prachtig in de bloei, waardoor jou kiekjes nog mooier worden. Onder een genot van een kopje koffie en lekker stuk gebak kan jij hier gestrekt in de zon even ontkomen van de drukte op het terras. Dé ideale plek om na een dagje shoppen even een break te nemen. 

6. ICON Cocktail Bar

Een hele dag slenteren door de straten van Utrecht, daar krijg je ook wel trek van! Icon Cocktail Bar is een upcoming foodspot in Hoog Catharijne die je niet wilt missen. Lekkere cocktails, good food en een heleboel gezelligheid, wat wil je nog meer. Is trouwens jouw ook al het prachtige interieur opgevallen? Dat een sfeervolle avond word staat al vast. Daarnaast is deze plek voor fotoliefhebbers ook nog eens ideaal om helemaal los te gaan voor Instagram. 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt