Menu

30/03/2022

Slim je koffer inpakken: zo doe je dat!

Ga jij er binnenkort eventjes tussen uit of heb je een wereldreis op de planning staan? Dan staat ervoor deze vakantiepret nog één rot klusje te wachten. Ja ja....het inpakken van je koffer. Of je nu met het vliegtuig of auto gaat, je moet er toch echt aan gaan geloven! '' Kleding, toiletartikelen, reisdocumenten.. heb ik alles?' een vraag die jij jezelf vast en zeker gaat stellen. Wil je dit keer goed voorbereid op vakantie gaan? No worries, wij hebben hieronder een paar slimme inpaktips voor je op een rij gezet. 

1. Maak je eigen inpaklijstje

De eerste en beste tip die we je kunnen geven is; maak een inpaklijstje. Denk bijvoorbeeld aan kleding, toiletartikelen, reisgidsen, reisdocumenten, schoenen, tijdschriften of/en boeken etc. Check wel vooraf naar de weersverwachtingen op de plek van bestemming. Het zou zonde zijn als je allerlei dikke truien inpakt en met 30 graden bezweet arriveert bij jou hotel. Bij het maken van een inpaklijstje doe je er ook verstandig aan om dit niet één dag van te voren te maken. Mocht je bepaalde spulletjes niet in huis hebben, dan kan je ze op tijd inkopen. Dit scheelt je een hoop gedoe en stress. Last minute in het weekend snel naar de drukke stad met wachtrijen van hier tot Tokio, dat wil je niet.

2. Zorg dat je weet, wat je niet mee mag nemen in het vliegtuig

Zorg ervoor dat je van te voren weet wat je wel en niet mee mag nemen in het vliegtuig. Doe met name goed onderzoek naar spullen die je niet mee mag nemen. Zo is er een bepaald gewicht waar aan jouw koffer moet voldoen en mag je niet te veel vloeibare producten meenemen. Andere regels vind je op de website van jouw vliegtuigmaatschappij. 

3. Stel vooraf complete outfits samen

Ben je op de hoogte van de weersverwachtingen, dan kan jij jou kledingkeuze hierop aanpassen. Het liefst wil je natuurlijk je hele kleding kast mee, maar dat kan helaas niet! Stel dan ook outfits samen die makkelijk zijn te combineren en die je voor verschillende gelegenheden kunt dragen. Neem ook een lege plastic tas mee. Deze tas is handig om gedragen kleding gescheiden te houden van jouw schone kleding. Daarnaast zie je ook in één oogopslag welke outfits je de rest van de week weer kunt dragen.

4. Rol je kleding op

Overal hoor je dat kleding oprollen de beste manier is om ruimte in je koffer over te houden. Hierdoor kan jij toch net iets meer meenemen dan jezelf had gehoopt. Daarnaast is het ook gebleken dat kleding minder snel kreukt als je deze manier hanteert. Wil je het goed doen dan moet je daarvoor natuurlijk wel even je best voor doen. Rol het strak op en doe dit niet te snel. Kleding die je niet graag oprolt, vouw je op. 

5. Neem een universele reisstekker mee met USB poorten

Je bent net aangekomen in Amerika en je batterij is maar een paar procent. Je besluit je telefoon op te laden en komt er achter dat jouw Nederlandse stekker niet in een Amerikaanse stopcontact ingaat. Op dat moment krijg je pas echt kortsluiting. Daarom is een universele reisstekker een echte musthave om tijdens jouw reistrip bij je te hebben!

6. Neem jouw belangrijkste spulletjes mee in je handbagage

Het is vervelend, maar het kan gebeuren dat jij jouw koffer kwijtraakt. Probeer daarom ook jouw belangrijkste spullen te bewaren in je handbagage. Denk bijvoorbeeld aan medicatie, paspoort, portemonnee of daglenzen. Mocht je dan toch zonder koffer arriveren, da heb jij jouw meest essentiele spulletjes bij de hand.

7. Stop zware spullen onderin je koffer

Wil jij je koffer op een efficiente manier inpakken? Dan is het handig om zware spullen onderin je koffer op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan een paar schoenen of een praktische toilettas. Daarna ga je de rest van je koffer strak opvullen met opgerolde kleding. Kleding die makkelijk kreukelen leg je als laatste er bovenop. Als jij deze stappen volgt, zal jouw koffer gegarandeerd lekker mee rollen op het vliegveld.

8. Neem jouw shampoo mee in kleine flesjes

Gebruik kleine flesjes om jouw shampoo's en cremetjes in te vervoeren. Denk er ook aan dat je vloeibare producten altijd in een afsluitbaar zakje stopt. Een ontploft flesje shampoo kan namelijk in je koffer voor een hoop ravage zorgen. Hoeveel liter je mee mag nemen? Dat kan je het best checken bij jouw vliegtuigmaatschappij.

9. Vergeet niet een paar snacks mee te nemen

Neem voor hongerige momenten altijd wat snacks mee. Je zal waarschijnlijk in het vliegtuig ook een maaltijd krijgen, maar de reis zet zich na het vliegen gewoon voort. Dan kan een simpele koek of cracker goed van pas komen. Neem voor de zekerheid ook een pakje kauwgom mee. Wanneer het vliegtuig opstijgt, kan je last krijgen van je oren. Door te kauwen, neemt de druk af. Als je glutenvrij of veganistich eet, dan is het ook voor lange reizen verstandig om zelf eten mee te nemen.

10. Laat ruimte over in je koffer/handbagage

Hou ruimte over in je koffer of handbagage. Je zal vast en zeker met wat leuke souvenirs terug naar huis gaan, daar zal je dan ook weer plek voor vrij moeten maken. Staat er bijvoorbeeld een dagje shoppen in Parijs gepland, dan zal je hierop moeten voorbereiden. Een rollink koffer is dan ook ideaal om mee te nemen. Deze handbagagekoffer is namelijk in diepte te verkleinen tot wel 5 centimeter! Zo kan je de koffer makkeljk ergens opbergen én kan je hem gemakkelijk in een andere koffer opbergen. Perfect voor het geval het shoppen uit de hand gaat lopen. Kan jij jouw nieuwe aankopen alsnog niet kwijt? Dan blijft er nog een optie open: draag wat extra lagen kleding aan in het vliegtuig. ;)


Zit alles erin? Koffer dicht maken en wegwezen maar!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt