Menu

03/09/2020

Go Green, pick your choice!


Go Green, pick your choice!

We worden met z’n allen steeds bewuster in de keuzes die we maken. Zo worden er steeds meer mensen vegetarisch of vegan. Ook zijn we steeds bewuster van de grote gevolgen die plastic met zich meebrengt. Zo worden er alternatieven bedacht, zoals rietjes van papier of plastic. We zijn ons een stuk meer bewust van de wereld waarop wij leven en willen haar zo lang mogelijk koesteren, ook voor de generaties die nog moeten komen. Duurzame producten zijn dus van groot belang en dit is ook zeker te merken. In deze blog lichten we 3 duurzame merken uit. Wie zijn deze merken en op welke manier zijn zij duurzaam bezig? Lees snel verder! 

 

Fjällräven – Functioneel, duurzaam, tijdloos

Fjällräven, wie kent het merk nou niet? Van origine afkomstig uit Zweden, uit het kleine stadje Örnsjöldsvik. Een merk dat gespecialiseerd is in outdoor-producten, zoals kleding, schoenen en ook tassen. Ze willen de natuur toegankelijker maken en zetten zich daarbij ook enorm in voor natuur en milieu. 

Fjällräven maakt bij het produceren van hun tassen bewuste keuzes, waarbij ze de behoeftes van de klant altijd in gedachte houden. Zo houden ze hun ontwerpen eenvoudig. Dat resulteert in recyclebaarheid, productie-efficiëntie en een lange levensduur van de producten van Fjällräven.

Bovendien gaat Fjällräven voor een tijdloze look met hun producten. Zo kan je jouw tas keer op keer opnieuw dragen en gebruiken! 

Alle tassen van Fjällräven zijn gemaakt van Vinylon F. Dit materiaal zwelt op als het nat wordt. Als gevolg hiervan wordt het weefsel dichter en werkt het als een natuurlijke beschermingscoat tegen de regen. Deze tassen hebben dus geen speciale coating nodig (die schadelijke stoffen bevat). 

Fjällräven goes green, we love it!

 

 

INYATI – Modieus, draagbaar en betaalbaar

INYATI is opgericht in Londen door een creatief team dat geïnspireerd raakte door de modewereld in Londen. INYATI ontwerpt tassen die aansluiten bij de huidige trends. Tassen die modieus zijn, maar tegelijkertijd ook toegankelijk zijn voor iedereen. Het is een echt vrouwenmerk dat zich ook inzet voor andere vrouwen. Je goed voelen met mooie accessoires voor elke gelegenheid, that’s INYATI!

Ook INYATI maakt bewuste keuzes als het gaat om de productie van hun tassen. Zo zijn alle tassen van INYATI gemaakt van Vegan leer. Dit wil zeggen dat er geen dierlijke materialen gebruikt worden voor de productie van INYATI tassen. Zo zie je er niet alleen geweldig uit met een INYATI tas, maar voel je je tegelijkertijd ook goed!

 

 

Satch – Bring it on!

Satch is een merk dat speciaal gericht is op scholieren en studenten. De rugtassen van Satch zijn dan ook zo ontworpen dat ze zo functioneel mogelijk zijn voor studenten. Zo zijn de schouderbanden verstelbaar voor extra draagcomfort op een lange schooldag. Ook hebben de tassen een speciale rug, die ook betere ondersteuning biedt wanneer je veel boeken bij je hebt.

Alle tassen van Satch zijn bovendien gemaakt van gerecyclede PET flessen. Op deze manier wordt het plastic geen afval, maar krijgt het een nieuw leven. Zo kan jouw Satch tas na veel jaren plezier ook weer gerecycled worden. Go duurzaam!

 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt