Menu

08/11/2019

In de stijl van de jaren '30

Wist je dat Van Os al 90 jaar bestaat? Oma Van Os opende in 1929 haar eerste lederwarenwinkeltje in hartje Rotterdam, een heel andere tijd. Omdat we 90 jaar bestaan, leek het ons leuk om eens terug te kijken naar de trends van toen en welke merken zich hierdoor hebben laten inspireren. Verrassend veel, zo blijkt!

Waar denk jij aan bij de jaren 30? Wij aan chique dames, keurige kleding, haar in de plooi, mannen altijd in pak, met een hoed op en rijden in een oldtimer. Het is de tijd van de eerste publieke vluchten met zeppelins, klassieke auto’s, telefoneren met een vaste telefoon en televisies waren er nog niet eens. Je kunt het je bijna niet meer voorstellen met al onze moderne gemakken!

Verstand van mode hadden ze ook zoals je ziet. De mooiste clutches en handtasjes werden gedragen bij prachtige jurken, afgestyled met een hoed. En de mannen in pak, met een aktetas of attaché naar het werk. Merken als Bulaggi, Claudio Ferrici en Inyati hebben zich hier zeker door laten inspireren. Natuurlijk is het vaak geen letterlijke kopie, maar in de vorm en details zoals het strikje zie je het terug. Kijk maar eens naar de tassen hieronder. 

Clutches

 

Inyati

Claudio Ferrici

 

Aktetassen en attachés

 

Kortom, ouderwets goede kwaliteit in een modern jasje! Tip: gooi vanaf nu nooit meer kwaliteitsproducten weg bij het opruimen van je kast, ook al is het misschien op het moment geen trend meer, het komt vroeg of laat weer terug!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt