Menu

22/05/2024

De Perfecte Tas per Bruiloft Dresscode

De zomer is hét seizoen van bruiloften! Met name in mei, juni, juli en september klinkt het ja-woord veelvuldig aan het altaar. Op die bijzondere dag zijn de twee gelukkigen het middelpunt van de belangstelling. Uiteraard wil jij er, speciaal voor hen, op je best uitzien. De lijntjes waarbinnen je mag kleuren zijn al bepaald, maar wat mag je volgens de dresscode aantrekken? En ook belangrijk: welke tas hoort daarbij? We gaan langs de zeven meest voorkomende dresscodes om antwoord te geven op deze vragen. Lees het hier!

TIP: kijk ook naar de kleinere crossbodytassen en schoudertassen met een afneembare schouderband. Veel van de onderstaande tassen kunnen op die manier gebruikt worden.

 

Black Tie

De meest gedistingeerde dresscode van de lijst is Black Tie. Vrouwen hullen zich bij deze stijl in lange, elegante avondjurken. Volgens de gebruiken wordt er vaak gekozen voor een luxe stof in het zwart, navy, bordeauxrood of donkergroen. Voorbeelden van deze stoffen zijn: zijde, satijn, chiffon of fluweel. Een kleine tas met weinig versiering zorgt ervoor dat de focus op jou en je jurk ligt. Je kan er ook voor kiezen om de tas als statement piece te gebruiken. Een beetje shine geeft dat effect. Let op dat je niet voor te overdadige tassen kiest. Ga voor een clutch, een kleine schoudertas of een minaudière. 

 

 

 

Tenue de Ville

Deze dresscode is iets vrijer, maar valt nog steeds onder de formele noemer. De jurk mag bij Tenue de Ville korter (tot op de knie of net erboven) en in een effen, niet te uitbundige, kleur: neutrale kleuren, pastelkleuren en jewel tones. Voel je je meer comfortabel in een pak? Dan is dat geen probleem. Wat accessoires betreft is subtiliteit ook hier een sleutelwoord. Een effen clutch of een kleine schoudertas met wat opvallende hardware zijn uitstekende keuzes.

 

 

 

Cocktail

De cocktailjurk is een inkoppertje bij deze semi-formele dresscode. Het gaat hierbij om een jurk in de meeste gevallen net boven of onder de knie valt. De volledige spreiding is van de kuit/enkel tot halverwege het dijbeen, maar té verhullend past niet bij deze dresscode. Feestelijkheid wordt verwacht, dus ga een opvallende kleur of print niet uit de weg. Dat geldt ook als je kiest voor een pak. Net als bij bovenstaande dresscodes past de clutch het beste bij deze dresscode. 

 

 

 

Party Chic

De Party Chic dresscode kan zowel formeel als informeel zijn. Er zijn daarom enorm veel mogelijkheden! Een cocktailjurk, een maxi-dress, een jumpsuit, broekpakken; ze zijn allemaal toegestaan. Maak je qua kleur geen zorgen, tenzij er op de uitnodiging een specifieke aanwijzing is gegeven. Met je tas kan je all-out gaan. Ga voor een opvallende tas die je outfit verrijkt. 

 

 

 

Casual Chic

Informeel doch elegant; casual chic laat je comfortabel in stijl rondlopen. Een nette broek of rok wordt gecombineerd met een blousje, een vest, een truitje of een jasje. Een jurk is ook een mogelijkheid. Shiny details kan je hier beter achterwege laten. Houd daar rekening mee als je een tas kiest. Neutrale kleuren, pastelkleuren, aardetinten en gedempte kleuren passen hier het beste bij zowel je kleren als tas. Een crossbodytas of schoudertas is ideaal voor deze stijl.

 

 

 

Summer Chic

Summer Chic is vergelijkbaar met Casual Chic, maar een paar elementen worden eraan toegevoegd. Luchtige stoffen als linnen zie je veel terugkomen in deze stijl. Zomerse patronen met bijvoorbeeld bloemen of een vrolijke kleur maken je outfit meer Summer Chic dan Casual Chic. Deze kleuren en/of patronen kan je ook terug laten komen in je clutch, crossbodytas of schoudertas. Of je kiest voor een andere zomerse stijl zoals een tas van stro, riet of canvas.

 

 

 

Bohemian

Met name bij buitenbruiloften wordt deze nonchalante stijl toegepast. Luchtige, flowy jurken zoals de maxi-dress, slipdress of kanten jurken komen veel voor in deze dresscode. Deze worden gecombineerd met zomerse patronen zoals bloemen en de paisleyprint in de stoffen linnen, katoen of zijde. Voorbeelden van tassen die hier bij passen zijn: rieten clutches, een tas met een bloemenprint, een gehaakte of geborduurde tas of een suède tas met franjes. 

 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt