Menu

04/07/2022

Wat jij nog niet wist van dR Amsterdam!

Als er iets is wat wij de afgelopen jaren hebben geleerd, dan is dat wel bewondering hebben voor onze local heroes! dR Amsterdam is één van de local heroes, die wij dan ook graag in het zonnetje zetten. Maar naast het feit dat dit merk is opgericht in Nederland, zijn er meer dingen die we willen weten over het familiebedrijf. Van Os ging op onderzoek uit en heeft weer een aantal leuke en interessante feitjes voor jullie op een rij gezet. Benieuwd? Lees dan verder!

Quick Kick-off!

Om niet meteen met de deur in huis te vallen met good-to-knows, stellen we dR-amsterdam nog even kort voor! Dit Oer-hollands kwaliteitsmerk was voorheen bekend onder de merknaam H.J de Rooy. Het zal je vast en zeker niet verbazen, maar de initialen 'd' en 'R' staan dan ook voor 'de Rooy' Sinds 1947 is dit familiebedrijf in de loop van de jaren uitgegroeid van een kleine Amsterdamse fabrikant tot een gerenomeerde speler binnen de lederwaren branche. Hun missie en visie is het ontwikkelen en produceren van tijdloze tassen en accessoires die de modetrends van nu weerspiegelen. Naast looks, staan ook functionaliteit en maatschappelijk verantwoord produceren hoog in het vaandel. Kortom; authentieke tassen en accessoires die niet alleen zorgen voor jarenlang draagplezier, maar ook een steentje bijdragen aan een betere wereld.

10x Good-to-knows

1. dR Amsterdam heeft een eigen design afdeling die de trends op de voet blijven volgen. Van fashionweeks tot aan het alledaagse straatbeeld, dR Amsterdam houdt zijn ogen overal op scherp om inspiratie op te doen naar de laatste trends en de nieuwste functionaliteiten.

2. In het begin maakte H.J. de Rooy lederwaren bureaugarnituren, die de basis vormde voor hun uiteindelijke lederwaren collectie. Na enkele jaren is hun collectie uitgegroeid tot één van de meest uitgebreide collecties van West-Europa.

3. Dat functionaliteit bij een van de top drie usp's hoort is geen geheim! Van schoudertassen en werktassen tot en met luiertassen, make-up tassen, aktetassen, festivaltassen en zelfs diabetestassen. Er wordt echt aan iedereen gedacht.

4. Alle producten worden in eigen beheer geproduceerd in India. Doordat dR Amsterdam op deze productielocatie exclusief kan produceren, zijn zij in staat het hele proces te reguleren en te controleren. Het heft hebben zij zelf in de hand. Met behulp van Amfori, een wereldwijd beroepsorganisatie die staat voor een duurzame handel, maken zij dit mogelijk.

5. dR Amsterdam heeft voorkeur voor natuurlijke materialen die minder belastend zijn voor mens en milieu. Zij willen dit zo ver mogelijk in de keten doorzetten en verlangen naar dezelfde werk- en denkwijze van hun toeleveranciers.

6. Naast het gebruikte materiaal voor de producten heeft dit oer-Hollandse merk ook oog voor verduurzaming met logistiek, huisvesting en energieverbruik. Van het verpakken van de producten tot aan het reduceren van reststromen. 

7. Voor dR Amsterdam bestaat er op het gebied van duurzaamheid geen einddoel. Zij willen zich hierin op verschillende vlakken dan ook blijven verbeteren. 

8. Op dit moment is de Tampa collectie een echte favoriet! Als we kijken naar de modellen dan zijn de handige shoppers, clutches en schoudertassen de liefhebbers!

9. dR Amsterdam heeft mooie vooruitzichten in de toekomst. Zo breidt en versterkt het merk zich op dit moment uit naar West-Europa. 

10. Begin 2023 gaan ze verhuizen naar een nieuw pand in Drunen, dat energie neutraal is en voldoet aan alle eisen van de toekomst. Zo gezegd wordt de drukke stad verruild voor een prachtige bosrijke omgeving.

Naast feitjes en weetjes, zijn wij natuurlijk ook benieuwd waar dR Amsterdam het meest trots op is. Er is in de afgelopen 75 jaar onwijs veel historie opgebouwd. Wij kunnen ons voorstellen dat dR Amsterdam daar onwijs trots op is. Hun naam is door de jaren heen garant gaan staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit is ook te zien aan het enthousiasme van de afnemers waarmee zij samen werken en de tevredenheid van de eindgebruikers. Dit allemaal krijgen zij voor elkaar met een enthousiast team die samen dezelfde passie en liefde delen voor hun producten en klanten. Ben jij na al deze good-to-knows benieuwd naar hun collectie? Klik dan hier!

 

Doe jij al mee aan deze toffe winactie?

Klik en lees wat je moet!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt