Menu

25/11/2019

Get inspired by the Swinging Sixties

Door naar de 60’s: een van de meest stijlvolle decennia! Denk maar eens aan series als Mad Men of stijliconen als Jackie Kennedy, Brigitte Bardot en Twiggy, dan wil je toch meteen in een tijdmachine stappen? Het informele van voorgaande decennia ging er langzaam een beetje vanaf in de 60’s. Natuurlijk had je nog steeds de stijlvolle, chique jurkjes van Jackie Kennedy. Maar in de 60’s waren ook sexy mini-jurkjes en mini-rokjes razend populair. 

Daarbij kregen mensen meer vrije tijd om leuke dingen te doen. Wist je bijvoorbeeld dat aan het begin van de 60’s de vrije zaterdag werd ingevoerd? Voor die tijd was het heel gewoon om op zaterdag nog een halve dag te werken! Ook zijn er in steeds meer huishoudens apparaten te vinden die ons leven vergemakkelijken zodat je meer vrije tijd overhoudt zoals een koelkast, wasmachine en auto. 

In die vrije tijd kon je dan bijvoorbeeld bellen of televisie kijken, want apparaten als een telefoon en televisie werden geleidelijk aan ook steeds meer gewoon. Niet iedereen kon het zich veroorloven, dus in de 60’s ging iedereen uit de straat dan bij de paar gezinnen tv kijken die al wel een televisie hadden. En vergeet niet dat dit toen nog zwart/ wit was! De kleding en tassen waren daarentegen juist wel erg kleurrijk (zie moodboard). 

SMAAK AMSTERDAM


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt