Menu

15/11/2019

Laat je inspireren door de jaren ‘50

Terug naar de Fabulous Fifties! Maar het was in Europa natuurlijk helemaal niet zo ‘fabulous & glamourous’ vanwege de wederopbouw na de oorlog. Zeker in de beginjaren van dit decennium niet, toen ook Nederland een periode van herstel onderging. De schouders eronder! Zo liep de financiële steun vanuit Amerika ten behoeve van de wederopbouw (Marshallhulp/ Het Herstelprogramma) nog tot het einde van 1951, en dit was niet voor niets! 

Verwoeste steden zoals Rotterdam, Arnhem, Nijmegen, Groningen en Middelburg moesten letterlijk weer opnieuw worden opgebouwd. Het iconische beeld ‘De verwoeste stad’ van Ossip Zadkine in Rotterdam doet ons hierbij stilstaan. Op de foto zie je hoe het beeld werd opgericht. Deze werd op 15 mei 1953 onthuld en staat op Plein 1940.

Maar het was natuurlijk niet allemaal grim en grauw! Mensen begonnen de toekomst ook weer optimistischer in te zien, wat onder andere resulteerde in een enorme geboortegolf. Al die lieve kleine baby’tjes van toen, zijn de babyboomers van nu. Vrolijkheid en verliefdheid hing dus ook in de lucht. En wat doe je als je verliefd bent? Juist! Leuke dingen, zoals samen naar de film. 

Het is dan ook niet zo gek dat het de tijd is van filmiconen als Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, James Dean, Grace Kelly en Elizabeth Taylor. Met de opkomst van Rock and Roll werd ook Elvis Presley (The King of Rock and Roll) immens populair. Dit werden de nieuwe stijliconen van de 50’s. Very fabulous & glamourous. Bekijk het moodboard maar eens.

 

Elegantie voerde de boventoon in de 50’s stijl met nauwsluitende chique jurkjes, waarin de vorm werd geaccentueerd met een tailleriempje. Bijpassende accessoires konden niet ontbreken aan de look, zoals tasjes, sjaaltjes, handschoentjes en een zonnebril in dezelfde kleur of juist een contrasterende kleur. O, en vergeet de Little Black Dress (ofwel LBD) met parelketting niet!

Kortom, een interessante periode om je door te laten inspireren!

Beugelbeursjes & Knijpbeursjes

Portemonnees 

Roeckl handschoenen

Riempjes

Beautycases & Bijouxdozen


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt