Menu

23/05/2019

FASHION FRIDAY: MICHAEL KORS

Michael Kors, 2011 (Fashion Nine Time). 

Michael Kors omschrijft zijn tassen als casual chic met een luxueuze uitstraling. Iedere vrouw moet volgens hem minstens één luxe tas in haar collectie hebben. Het leven is namelijk niet compleet zonder, aldus meneer Kors. Een behoorlijke statement van de designer maar als wij er over nadenken, kennen wij onwijs veel vrouwen die een of meer van zijn tassen in huis hebben. Dat maakt ons natuurlijk nieuwsgierig naar het verhaal achter het merk en waarom zoveel vrouwen een Kors pareltje in hun collectie hebben zitten.

Back to the beginning

Wist je dat de naam Michael Kors in eerste instantie helemaal niet bestond? Michael werd in 1959 geboren als Karl Anderson Jr. Toen hij vijf jaar oud was, besloot zijn moeder hem de keuze te geven om zijn naam te veranderen omdat zij met Bill Kors ging trouwen. Zijn nieuwe, zelfbedachte naam werd Michael David Kors waar later dus de merknaam Michael Kors uit is voortgekomen. Op deze leeftijd gebeurde er nog wat groots voor Michael: hij ontwierp opnieuw de bestaande trouwjurk voor zijn moeder haar tweede huwelijk. De design bug had Michael dus al aardig vroeg te pakken en in zijn tienerjaren begon hij vanuit de kelder met het verkopen van eigen ontwerpen.

The way to the top

Om een succesvolle ontwerper te worden, moet je naar modeschool toch? Tenminste, dat is wat Michael dacht. Dat deed hij dan ook in 1977. Zijn schoolcarrière was echter van korte duur. Al na negen maanden stopte hij met de opleiding en ging hij aan de slag bij een kleine boutique in New York om meer praktijkervaring op te doen. Hier heeft hij zichzelf van verkoopmedewerker omhooggewerkt naar hoofddesigner en hoofd van de afdeling visual merchandise. In 1981 lanceerde hij zelfs zijn eerste label: The Michael Kors. Dat hij een oog had voor design viel natuurlijk op in modeland. Binnen no time had Michael, naast zijn eigen lijn, er extra baan bij het Franse modehuis Celine. Hier werd hij de allereerste designer van voor de vrouwelijke ready-to-wear collecties. Vlak daarna stroomden de awards binnen waaronder twee CFDA awards.  

Getty Images Michael Kors for Celine (2017). 

My time to shine

Jaren later heeft Michael nog steeds succes op wereldwijd niveau. New York, Parijs, Tokyo en Seoul zijn maar een paar steden waar zijn winkels te vinden zijn, de lijst is onwijs lang. Ook onder de celebs zijn de ontwerpen van Michael zeer geliefd. Jennifer Lopez, Heidi Klum en zelfs Michelle Obama zijn groot fan van zijn werk, zowel de kleding als de accessoires. Schoonheid in al haar eenvoud; dat krijg je van Michael Kors. Het is direct zichtbaar en herkenbaar als jij met een van zijn tassen aan je arm loopt: strak, minimalistisch design gecombineerd met luxe afwerkingen. 

Michael Kors bags

Michael Kors heeft over de jaren heen de meest modieuze collecties geproduceerd en daarmee zijn hoge status in modeland meer dan verdiend. Luxueuze tassen mogen natuurlijk niet ontbreken in zijn collecties. Het zit hem bij de Michael Kors tassen allemaal in de details. Van het type leer tot het sticken van de naden en van de kleur hardware tot aan de binnenvoering. Ieder onderdeel krijgt de aandacht wat het nodig heeft om die luxe uitstraling waar het merk bekend om staat, te creëren. Ben je inmiddels erg benieuwd naar die luxe tassen? Ontdek online Michael Kors bij Van Os


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt