Menu

01/05/2018

Top 10 inpaktips - koffer pakken

Van Yellowstone tot Florence en van Bali tot Marrakech. De vakantieperiode is aangebroken en we trekken er de komende maanden weer massaal op uit. Heb jij je vakantie al geboekt of ben je momenteel nog bezig met het uitkiezen van je droombestemming? Wij voorzien je graag alvast van wat handige paktips!

Welke reistas heb ik nodig?

De soort reistas die je voor je vakantie kiest is afhankelijk van de vakantiebestemming. Blijf je binnen Europa en reis je per auto of met de trein? Dan is een zachte koffer (soft shell) of een flexibele reistas een must. Deze kun je namelijk eenvoudig stapelen in de achterbak van je auto of in het bagageruim. 

Vlieg je naar je vakantiebestemming? Zorg dan voor een hardcase koffer met een TSA-slot. Deze beschadigt minder snel en daarnaast kan het vliegtuigpersoneel op een veilige en snelle manier bij je bagage. Kies daarbij voor een praktische tas als handbagage. Het liefst ééntje met meerdere ritsvakken aan de buitenzijde zodat je jouw belangrijke papieren (red. paspoort, boardingpas) eenvoudig terug kunt vinden bij de incheckbalie.

• Bekijk alle zachte koffers
• Bekijk alle harde koffers
• Bekijk alle handbagage

10 handige paktips

1. Maak een vakantielijstje
Sommige mensen hebben werkelijk o-ver-al een lijstje voor, maar voor een reis kan het nooit kwaad om een checklist op te stellen. Zorg ervoor dat je hier al een aantal dagen voor de vakantie begint mee start. Op die manier kun je jouw lijstje steeds verder uitbreiden en zul je niet zo snel iets vergeten. Het is natuurlijk wel van belang dat je hem tijdens het inpakken ook daadwerkelijk gebruikt. 

2. Kies voor een lichtgewicht koffer
Neem je altijd te veel spullen mee? Kies dan in ieder geval voor een lichtgewicht koffer. Je vindt deze in diverse soorten, kleuren en maten. Van koffermerk Samsonite kun je kijken naar hun neopulse, cosmolite en lite-shock collectie. Deze koffers zijn ultralicht, maar wel schokbestendig en zeer stevig. 

  

3. Verdeel de kleding over meerdere koffers
Helaas komt het wel eens nog voor dat je bagage ergens tussen Schiphol en je bestemming is blijven hangen. Niks is vervelender dan urenlang bij de bagageband wachten op een koffer die niet aankomt. Op het moment dat je geland bent wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar je accommodatie. Daarnaast wil je de komende week(en) niet continu in hetzelfde setje kleding blijven lopen. Wees voorbereid en verdeel je bagage daarom altijd over je eigen koffer en die van je reispartner(s). Zo kun je in ieder geval een paar dagen vooruit!

4. Rol je kleding op
Wanneer je kleding oprolt heb je veel meer ruimte dan wanneer je het opvouwt. En dat bespaart ruimte voor nóg meer shirtjes, shorts en schoenen! 

5. Stop je sokken in je schoenen
In het kader van ruimte besparen kun je meerdere sokken in je schoenen stoppen. Rol ze wel even netjes op zodat er meerdere setjes sokken in passen. 

6. Scheid je kleding en schoenen van je overige bagage
Wil je eventuele nettere kleding gescheiden houden van je schoenen maar toch compact opbergen? Kies dan voor een opbergzak. Dit inpaksysteem houdt je kledingstukken en schoenen netjes van elkaar gescheiden.  

   

7. Maak gebruik van handige reisflessen (of koop het daar)
Neem geen grote shampooflessen en bodylotionnetjes mee maar schaf hiervoor een speciaal reissetje aan. Op deze manier kun je verzorgingsproducten van thuis, zoals shampoo en douchegel overgieten en hoef je geen nieuwe producten aan te schaffen. Of nog beter, koop mini’s op de vakantiebestemming zelf. Zo bespaar je ruimte voor je heen- en terugreis!

8. Pak altijd een sjaaltje in
Ongeacht de temperatuur is het zeker raadzaam om één of meerdere sjaaltjes in te pakken. Zeker als je van plan bent om wat cultuur te snuiven. In veel kerken is het namelijk niet toegestaan om het gebouw met blote schouders te betreden. 

9. Houd een gaatje over voor souvenirs
Houd bij het inpakken van je koffer of reistas áltijd rekening met eventuele cadeautjes en spullen die je mee terug wil nemen. 

10. Sla thuis alvast je zonnebrandproducten in
In sommige landen, waaronder Thailand en Vietnam, is het voor de bevolking niet gebruikelijk om uitgebreid te zonnebaden. Hierdoor verkoopt niet elke supermarkt of drogist zonnebrandproducten. Daarnaast zijn zonnebrandartikelen doorgaans ook duurder, dan bij ons thuis. Het is dan ook verstandig om al je producten alvast thuis in te slaan, in plaats op je vakantieadres. Je wil immers niet verbranden tijdens je zoektocht naar een flaconnetje zonnebrand.  


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt