Menu

02/02/2018

10 Tips Familieuitjes

Het nieuwe jaar is ruim van start: iedereen is nog met goede voornemens bezig. Meer tijd met je familie doorbrengen, meer bewegen, meer de natuur in, beter voor jezelf zorgen, meer relaxmomenten pakken enz. Zou het niet ideaal zijn als je leuke gezinsuitjes of activiteiten meteen met verschillende goede voornemens kunt combineren? Dat kan! En met een beetje mazzel kan jij zelf ook tot rust komen terwijl de kids lekker bezig zijn. 

10x FAMILY QUALITYTIME
Nu het steeds mooier weer begint te worden hebben wij de 10 beste tips voor je op een rij gezet. Van dicht bij huis tot verder weg.

Maar wat zijn de handigste type tassen voor zo’n dag? Het ligt natuurlijk een beetje aan het type uitje en wat jij het prettigst vindt. Vaak houd je er wel rekening mee dat je veel extra spullen kan meenemen (koekjes, zakdoekjes, drankjes, knijpfruit etc.) om ervoor te zorgen dat de sfeer goed blijft. Ga je naar een pretpark, dan is een crossbody handig want neemt weinig ruimte in beslag. Ga je naar het bos, dan is een rugzak handig en in de stad is een shopper of cowboysbag weer ideaal. 

 

1.Koekjes bakken
Kleine moeite, grote resultaten! Wat is er als kind nou leuker dan deeg kneden en vormpjes uitsteken? Oké het is wel lang wachten, maar dan heb je ook wat. Bovendien ruikt je huis heerlijk.

2.Knutselmiddag
Gooi een plastic laken over tafel, zet allerlei knutselmateriaal klaar en hijs de kids in oude kleren. Muziekje erbij en knutselen maar. 

3.Spelletjesdag
Haal verschillende puzzels en spelletjes uit de kast. Zorg dat iedereen mee kan doen. Laat je kind(eren) kiezen. Is je kind (of jij ) er flauw van? Begin aan een ander spelletje.

4.(indoor)Moestuintje maken
Wil jij op je gemak in de tuin werken? Geef je kind(eren) dan een stukje grond om zelf te bewerken en zaadjes in te planten. Zo kunnen ze ook nog eens leren hoe planten groeien.

5.Wandelen/ fietsen
Een kinderhand is snel gevuld zegt men. Heerlijk een stuk wandelen of fietsen in het bos is daarom een aanrader. Even op het pontje naar de overkant of langs een kasteel maakt het helemaal onvergetelijk.

6.BBQ in het park/ Picknicken
BBQ’en of picknicken is niet alleen lekker, het is extra bijzonder om het in het park, bos of strand te doen. Met z’n allen de natuur in en genieten! 

7.Naar de film
Ga eens met het gezin naar een kinderfilm in de bioscoop. Dit zal een onvergetelijke ervaring zijn voor je kind(eren)! 

8.Dagje Strand
Gratis en voor niks de grootste lol. Lekker buiten, bij warm weer zwemmen en terwijl de kids zandkastelen bouwen kan jij af en toe wegdromen op je handdoekje of je boek lezen. 

9.Dierentuin
Dieren blijven mooi om eindeloos naar te kijken. En zijn de kids daar even klaar mee, dan is er altijd de grote speeltuin. Gegarandeerd een leuk dagje uit voor iedereen. 

10.Pretpark
Spanning en sensatie! Samen in de achtbaan, je hart in de keel, lekker gillen. Van achtbaan naar achtbaan rennen en lekker fout eten. Kortom de hele dag plezier. 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt