Menu

22/09/2017

Optimaal genieten in Zutphen: Chocolade & Tassen!

Waar worden vrouwen blij van? Juist! Chocolade en lekker shoppen...bijvoorbeeld prachtige tassen! Dat kan dit weekend met speciale Chocokortingen bij Van Os tassen en koffers in Zutphen. Wij hebben erg naar het jaarlijkse Chocoladefestival uitgekeken: er worden allerlei chocolade workshops gegeven, er is live muziek en of je kunt gewoon lekker veel chocolade eten. Zutphen is ook nog eens een pittoresk Hanzestadje. Ideaal voor een dagje of weekendje uit!

Cultureel & historisch Zutphen

Zutphen is een historische Hanzestad met een rijke geschiedenis die meer dan 1700 jaar teruggaat. Doordat de stad aan de waterwegen Berkel en de IJssel ligt, speelde het honderden jaren terug een belangrijke rol als handelsstad aangezien het vervoer van de handel destijds vooral over water plaatsvond. Deze positie bracht Zutphen en andere handelssteden grote welvaart in de Gouden Eeuw, wat resulteerde in imposante panden zoals handelskantoren, pakhuizen en koopmanshuizen. Dit zorgt vandaag de dag voor het pittoreske karakter van de stad. Net zoals alle Hanzesteden is Zutphen een charmante stad met authentieke winkels, monumentale panden, gezellige pleinen en veel grachten. Loop langs de oude vestingwerken en pakhuizen terwijl je aan het shoppen bent of bezoek eens het stedelijk museum om meer over de stad en omgeving te weten te komen.

Shoppen met Chocokortingen

Het Chocoladefestival op zondag 24 september is in ieder geval een mooie gelegenheid om eens een bezoekje aan Zutphen te brengen. Je bent in ‘choco- heaven’ en kan bij Van Os tassen en koffers geheel in stijl ook nog eens profiteren van Chocokortingen op alle donkerbruine tassen! Op naar Zutphen dus om te shoppen en te genieten van de stad en alle activiteiten. In een tentoonstelling kan je bijvoorbeeld alles te weten komen over de herkomst van chocolade, er zijn verschillende chocolade workshops en demonstraties, geniet van wijn- en bierproeverijen in combinatie met chocolade of maak een chocolade-schilderij. Maar is nog veel meer. Kijk voor het gehele programma op: http://www.chocoladefestival-zutphen.nl/

Handig: Je kunt tijdens het festival op openbare parkeerplaatsen gratis parkeren. 

Kom genieten in Zutphen! 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt