Menu

19/09/2017

Piquadro: Dé combinatie van opvallend design en slimme functionaliteit

Piquadro zet de eeuwenoude Italiaanse traditie van leerwerk voort, gecombineerd met een moderne en originele interpretatie. Piquadro combineert vakmanschap, kwaliteitsleer en aandacht voor detail met de drie onderscheidende waarden van het merk: ontwerp, functionaliteit en technologie. De exclusieve Italiaanse leersoorten worden zorgvuldig geselecteerd door deskundige technici. De voorkeur van Piquadro gaat uit naar leer van Toscaanse looierijen, die wereldwijd bekend staan als meest beroemd en prestigieus. In dit artikel lees je hoe Piquadro de eeuwenoude Italiaanse leertraditie voort zet in drie populaire series: Blue Square, Black Square en Modus. 

Blue Square
De Blue Square collectie is een echte klassieker van Piquadro. De Piquadro Blue Square collectie wordt gemaakt van gelooide kalfshuiden. Deze traditionele looimethode zorgt ervoor dat de schoonheid van het leer door de jaren heen behouden blijft. De Blue Square collectie is direct herkenbaar door de lichtblauwe accenten die op de modellen zijn aangebracht. Deze accenten zijn vaak met de hand aangebracht, wat de collectie extra bijzonder maakt. Benieuwd naar onze Piquadro Blue Square collectie? Kijk dan eens op een van de volgende pagina’s:

Black Square
De Black Square collectie van Piquadro wordt gemaakt van Toscaanse huiden. Deze huiden hebben een ruwe look door het handgemaakte proces en de wassing. Hierdoor behoudt de Black Square collectie de warmte en de allure van echt, ongecoat leer. Na het looien worden de huiden in grote vaten met water (zonder chemicaliën) gestopt. Daarna wordt het leer gedroogd en uitgelegd zodat de vezels kunnen ‘relaxen’. Dankzij de jarenlange ervaring van de meester leerlooiers krijgen de huiden de kleur en textuur. Door dit proces is ieder Black Square model uniek en exclusief. Benieuwd naar onze Piquadro Black Square collectie? Kijk dan eens op een van de volgende pagina’s:

Modus
De Piquadro Modus collectie wordt gemaakt van full-grain kalfsleer. Full grain leer is het sterkste en meest duurzame leer. Bovendien is dit type leer door het dichtheid ervan, zeer goed bestand tegen vocht. Tenslotte krijgt het full-grain leer bij Piquadro een tumble behandeling. Hierbij wordt het leer zachtjes wordt afgeschuurd met kleine steentjes om het zacht en glad te maken. Benieuwd naar onze Piquadro Modus collectie? Kijk dan eens op een van de volgende pagina’s:

Piquadro SALE
Ben je op zoek naar een Piquadro tas of rugzak in de uitverkoop? Ook dan kun je bij ons terecht! Op de Piquadro sale pagina vind je diverse mooie modellen voor een nog mooiere prijs.

De volledige Piquadro collectie kun je hier bekijken. Uiteraard kun je ook langs komen in één van onze 31 winkels! Je kunt online bij ieder artikel checken of jouw potentiële nieuwe Piquadro op voorraad is door op ‘Bekijk winkelvoorraad’ te klikken. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice als je meer te weten wilt komen over onze Piquadro collectie!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt