Menu

12/09/2017

10 TREND TIPS voor FALL/ WINTER

Yes! Wij hebben er erg naar uitgekeken, maar nu is het dan eindelijk zover. De nieuwe Fall/Winter collecties zijn binnen! Het eerste wat je dan wilt weten is natuurlijk wat de kleurentrends zijn dit najaar. Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel komen alle kleurentrends stuk voor stuk uitgebreid aan bod met handige tips & tricks.  

Om hebberig van te worden al die mooie nieuwe collecties tassen, portemonnees en accessoires. Je krijgt echt zin om meteen een mooie nieuwe garderobe aan te schaffen waarbij alles helemaal op elkaar is afgestemd of juist qua kleuren gemixt & gematcht kan worden. Een goede reden dus om regelmatig even lekker een dagje te shoppen of online jouw favoriete webshops ‘onveilig’ te maken!

Kleurenpalet Fall/Winter
Dit is hem dan: het kleurenpalet voor de Fall/Winter collecties. Alle kleuren zullen we achtereenvolgens behandelen. Kortom: genoeg inspiratie om alles voor jouw herfst-outfits te shoppen.

1. Grenadine: De kleur van granaatappel limonade
Dit is een rode kleur die neigt naar oranje. Een kleur waarbij je misschien niet direct aan de winter denkt…totdat je alle rode bessen ziet zoals de hulst. Deze rode kleur spat er lekker uit en is heel goed te combineren met donkere kleuren zoals blauw en grijs. Dan frist hij je hele outfit op. Houd je niet zo van felle kleding? Combineer dan een rustige outfit met een tas in deze prachtige kleur, als een ware eye-catcher!

2. Navy Peony: Blauwe pioenrozen
Een neutrale en zeker ook praktische tint die je met alle kleuren kunt combineren. Vroeger was het not done om donkerblauw met zwart te combineren. De laatste jaren is hierin een verschuiving te zien en kwam het juist steeds meer in het modebeeld terug. Wij vinden het een enorm chique combinatie, alleen moet je goed opletten dat het wel heel donkerblauw is als je het combineert met zwart. In diverse fashionshows word Navy Peony veel met effen zwart en wit gecombineerd. Hierdoor krijg je en heel mooi ‘Color Blocking’ effect. Om je outfit compleet te maken kan je een tas kiezen die je outfit net dat beetje extra geeft. Je kan hierbij kiezen voor verschillende materialen en kleuren. Ga je bijvoorbeeld voor een stoerdere outfit, kies dan voor een stoere suède tas van Fred de La Bretoniere. 

3. Balletschoen roze
Een kleur die je niet meteen associeert met de winter. Je krijgt eerder jeugdsentiment naar je vroegere balletjaren met schattige tutu’s, balletpakjes en schoentjes. Ondanks dat is de kleur prachtig te combineren met winterse kleuren zoals: wijnrood, lichtgrijs, antraciet en blauw. Onze favoriete combinatie is om deze roze tint met wijnrood te combineren. Een ietwat gewaagde combinatie, maar die wel heel warm winters staat. Ben je niet zo van de ‘girly girl’ kleuren en wil je een wat stoerdere look, combineer het dan met antraciet of neutral grey. Maak je outfit helemaal af met een zacht roze tas!

4. Neutral Grey: ook wel muisgrijs genoemd
Neutral grey is een kleur die meer naar het blauw toe neigt en is daarom ook goed te combineren met alle tinten blauw. Deze kleur kan soms wat saai overkomen, maar dit hoeft helemaal niet. Het is een hele goede basiskleur die ook goed toepasbaar is voor een zakelijke look en makkelijk te combineren met gewaagdere kleuren voor een echt ‘wow-effect’. Neutral grey is makkelijk te combineren met zwart, balletschoen roze en groentinten. De uitstraling van neutral tassen verschillen erg per uitstraling. Voor een stoere look heb je mooie tassen van het merk Legend. Wil je iets meer fashion? Ga dan voor een tas van Furla of Calvin Klein. 

5. Tawny Port: de kleur van oude port ook wel wijnrood genoemd
Een hele mooie warme kleur die je dit najaar eindeloos kan combineren. Ben je gek op leer, dan vindt je dit seizoen genoeg jasjes, broeken, schoenen en bovenal tassen in deze kleur. Combineer een leerlook broek vervolgens met een lekkere wollen oversized zachtroze trui (waar je in weg kan kruipen) voor een perfecte winterse outfit. Tawny port is goed te combineren met grijs, blauw, crème en zacht roze. Match er nog een mooie tas bij in de tawny port kleur en je gaat stralend de deur uit!

6. Butterum: een soort graniet
Butterum is een tint tussen bruin, beige en oranje in en lijkt veel op camel. Er komen steeds meer bruintinten in de mode, waar wij in ieder geval erg blij van worden. Het is een zachte kleur die goed te combineren is met (donker)blauw en zwart. Een gewaagdere combinatie is butterum met grenadine. Je kan de kleur chique of casual dragen, de tas bepaalt vaak de stijl van je outfit, dit kan je outfit maken of breken. Wil je meer fashion en chique, ga dan voor een gladde leren Michael Kors tas. Wil je wat meer casual, ga dan bijvoorbeeld voor een tas met wat stoerder leer. 

7. Shaded Spruce: geïnspireerd op coniferen
Shaded spruce is een blauwgroene kleur die geïnspireerd is op de kleur van naaldbomen en dan met name van bepaalde Coniferen. Deze tint kan je heel mooi combineren met grijs en roze. Een prachtige kleur die bijna iedereen goed kan hebben, en roodharigen in het bijzonder vanwege het contrast met de haarkleur. Steel de show met deze Cowboys Bag in de sprekende kleur groen, een echte eyecatcher. 

8. Olive Green: De kleur van olijven
Een krachtige kleur die goed past bij kleuren zoals autumn maple, ecru, roze en zwart. Als je een warme herfstachtige outfit wilt, combineer dan olive green met de kleur autumn maple voor een geweldig kleurcontrast. Deze sprekende en stoere kleur kan bijna iedereen goed hebben in het gezicht. 

9. Metallic Zilver
Shine bright like a diamond met zilverkleurige items dit najaar. Deze metalic kleur is het weer helemaal dit seizoen. De kleur kan in principe overal goed mee gecombineerd worden voor een shiny touch. Let er wel op dat je sieraden erbij matchen. Combineer je het met balletschoen roze, dan verzacht je het zilver iets. Gaat zilveren kleding je te ver, ga dan voor een tas als eyecatcher bij je oufit.

10 Autumn Maple: esdoornblad in de herfst
Dit is dé kleur waar je meteen aan denkt bij de herfst, als de bladeren die van de bomen afvallen. Je krijgt zin om een lange boswandeling te maken en daarna heerlijk warme chocolade melk MET slagroom te drinken. Autumn maple is een warme oranjebruine kleur die iets meer rood in zich heeft dan cognac. Daarom oogt de kleur mooi helder. De kleur komt helemaal prachtig uit met leer, die je bij elke kleur outfit kan matchen. Match je tas met je schoenen en/of riem en je outfit is helemaal ready voor de herfst. Onze favoriete kleurcombinatie is om autumn maple met een donkerblauwe jeans te combineren. Je kan het ook uitstekend combineren met de kleuren olive green en zwart. 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt