Menu

07/09/2017

Combineer Tassen & Olifanten in Laren dit weekend!

Ben jij benieuwd wat olifanten en tassen met elkaar te maken hebben? Dan moet je zeker dit weekend naar Laren! Het hele dorp staat namelijk in het teken van het jaarlijkse dorpsfeest. Dit jaar wordt er ook nog eens extra uitgepakt vanwege de opening van het nieuwe Singer Theater en de nieuwe entree voor het Singermuseum. Je kunt uitgebreid ‘cultuur snuiven’, shoppen en culinair genieten. Kortom: alle ingrediënten voor een heerlijk dagje of weekendje uit!

Cultureel & Historisch Laren

Het landelijke brinkendorp Laren is gelegen in ‘t Gooi of Gooiland evenals buurgemeentes zoals Blaricum, Huizen, Naarden en Bussum. Niet voor niets trokken kunstenaars van over de hele wereld in de 19e eeuw en begin 20e eeuw naar het lommerijke Laren en omliggende dorpen. Ze kwamen er om de prachtige natuur en boerenleven vast te leggen. Kunstenaars als Mauve, Mondriaan en Van Gogh vertoefden een poos in de kunstenaarskolonie en maakten er schilderijen van landschappen, boerderijen en brinken. Ook de Amerikaanse kunstverzamelaar William Singer vestigde zich in deze periode in Laren. De villa die hij destijds liet bouwen en de ‘Singer concertzaal’ zijn opgegaan in het huidige Museum Singer Laren en Singer Theater. Zijn persoonlijke kunstverzameling vormt de basis van de huidige ‘klassiek moderne’ collectie met internationale beeldende kunst uit de periode 1880-1950. Een mooie collectie die je zeker gezien moet hebben!

Shoppen rondom de Larense brink

Voor de leukste boetiekjes en winkeltjes kan je in de dorpskern rondom de (centraal gelegen) brink terecht. Hier kan je niet alleen fijn winkelen, maar ook genieten van een hapje of drankje op de vele gezellige terrasjes. In de dorpskern kan je onze beide filialen bezoeken om te neuzen tussen de nieuwste Fall/ Winter collecties tassen, voor advies of als je op zoek bent naar een leuk cadeau of accessoire. En dit weekend is er in verband met het dorpsfeest ook een speciale actie bij Van Os tassen en koffers aan de Brink: bij aankoop van een damestas ontvang je gratis een leren sleuteletui van het merk Gigi Fratelli. 

Maar hoe zit het met de olifanten?

Jaarlijks keert ook de ‘Elephant Parade’ terug naar Laren. Het hele dorp wordt gesierd met kleurrijke olifantenbeelden die beschilderd zijn door kunstenaars. Het is een bewonderenswaardig project opgezet door het Singer Laren en het Gooisch Dagblad ter bescherming en behoud van de Aziatische olifant. Tijdens het dorpsfeest kan je alle beelden bewonderen en zullen deze als echte olifantenparade in een optocht door het dorp gaan.  

Kom sfeer proeven en genieten van alles wat Laren te bieden heeft! 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt