Menu

23/01/2024

Beroepen waar je gelukkig van wordt

Gelukkig zijn met je werk. Dat willen we allemaal. Britse wetenschapper en economist Paul Dolan onderzocht enkele jaren geleden welke carrières het meeste werkgeluk bezorgen. De top 10 zetten we in deze blog voor je op een rijtje.

 

1. Bloemist en hovenier

Als bloemist of hovenier kun je werken met prachtige bloemen, planten en tuinen. Het creëren van een groene omgeving kan enorm veel voldoening geven. Daarnaast maak je jezelf gelukkig door anderen gelukkig te maken met wat jij doet.

 

2. Kapper en schoonheidsspecialist

Als kapper of schoonheidsspecialist kun je anderen helpen zich mooi te voelen door hun haar te stylen of hen te verwennen met ontspannende behandelingen. De bijscholingsmogelijkheden zijn eindeloos, waardoor jouw baan nooit verveelt. Het sociale aspect maakt dit beroep extra leuk. Klanten blijven vaak lang bij dezelfde kapper en schoonheidsspecialist, je bouwt daardoor echt een band op.

 

 

3. Loodgieter

Een loodgieter is misschien niet de eerste waar je aan denkt in dit lijstje, maar bedenk maar eens hoeveel mensen jou dankbaar zijn in een noodsituatie. Als loodgieter ben jij een echte held voor deze mensen. 

 

4. Marketingmedewerker

Een goede marketingstrategie is cruciaal voor elk bedrijf. Dat maakt jou als marketingmedewerker onmisbaar. Je kunt creativiteit, strategie en communicatie combineren om merken te laten groeien en succesvolle campagnes te creëren. Jij weet hoe je een product of dienst het best kunt verkopen.

 

5. Wetenschapper

Wetenschap is een vakgebied dat nieuwsgierigheid stimuleert en constant nieuwe ontdekkingen biedt. Als wetenschapper kun je bijdragen aan het vergroten van kennis op diverse gebieden, zoals geneeskunde, technologie of milieu. Het idee dat jouw onderzoek de wereld kan veranderen, zorgt bij deze baan voor ultiem werkgeluk.

 

 

6. Medewerker in de toerismebranche

Werken in de toerismebranche gaat om plannen, regelen, kennis en sociaal contact. Iedere dag  is anders. Of het nu gaat om het organiseren van hele reizen, het regelen van accommodaties of het adviseren van toeristen, jij bezorgd mensen hun onvergetelijke droomreis.

 

7. Bouwvakker

In de bouwsector kun je letterlijk bouwen aan iets tastbaars en zichtbaar resultaat behalen. Het zien groeien van een constructie waar jij aan hebt bijgedragen, kan veel voldoening geven. Daarnaast biedt dit beroep vaak uitdaging en afwisseling.

 

8. Arts en verpleegkundige

Deze banen staan bekend om de enorm hoge werkdruk, daarom misschien ook niet de eerste waar je aan denkt in deze lijst. Deze banen geven echter enorm veel voldoening. Als arts en verpleegkundige heb je lettelrijk mensenlevens in handen. Jouw werk maakt het verschil.

 

 

9. Advocaat

Als advocaat heb je een passie nodig voor rechtvaardigheid en het oplossen van complexe problemen. Je bent niet gemaakt voor een 9 tot 5 baan, je houdt van uitdagingen, doelen nastreven en bent enorm stressbestendig. Advocaten hebben de mogelijkheid om hun juridische kennis toe te passen om anderen te helpen bij geschillen en gerechtigheid te zoeken.

 

10. Architect

Voor de creatievelingen onder ons die graag ontwerpen maken en gebouwen tot leven brengen, kan architectuur een bevredigende carrièrekeuze zijn. Als architect kun je jouw visie omzetten in realiteit door prachtige gebouwen te ontwerpen die prachtig staan in een omgeving en tegelijkertijd functioneel zijn.

 

Dé baan die iedereen gelukkig maakt bestaat niet. We hebben allemaal andere prioriteiten, interesses en talenten. Er is echter nog een baan die in deze lijst ontbreekt. Als je het ons vraagt, hoort deze op de eerste plek!

 

Werken in een tassenwinkel

In een tassenwinkel heb je de mogelijkheid om klanten te helpen bij het vinden van de perfecte tas die past bij hun stijl en behoeften. Daarnaast krijg je de kans om altijd op de hoogte zijn van de laatste trends en collecties, waardoor je je passie voor mode kunt delen met klanten en hen kunt inspireren. Bovendien creëer je een persoonlijke band met klanten en bouw je professionele relaties op, wat het werk extra leuk maakt. Iets voor jou? Bekijk onze openstaande vacatures hier.

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt