Menu

26/10/2023

Hoe verzorg ik mijn leren tas?

Leren tassen zijn stijlvol, duurzaam en tijdloos. Een goede leren tas kan jaren mee, maar daarvoor is het wel belangrijk dat je de tas goed onderhoudt. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om jouw leren tas zo lang mogelijk mooi te houden!

 

Voor gebruik

Voordat je jouw nieuwe leren tas gaat gebruiken, zijn er een paar stappen die je kunt zetten om de levensduur van je tas te verlengen. De wijze waarop je de tas behandelt, verschilt per leersoort en merk. In de meeste gevallen is het slim om het leer te impregneren met een speciale impregneerspray. Dit zorgt ervoor dat je tas vocht- en vuilafstotend is. Let op! Dit geldt niet voor een tas van lakleer. Lakleer mag absoluut niet worden geïmpregneerd, hierdoor kan de folielaag namelijk beschadigen. Kies in plaats daarvan voor een olie. Een gladde leren tas kun je het best insmeren met een kleurloze crème en vervolgens met een borstel of fijne doek opwrijven. Doe dit altijd eerst op een onopvallende plek om te kijken hoe het leer hierop reageert, het kan soms wit uitslaan.


Bekijk onze onderhoudsproducten van Famaco hier

 

Het onderhoud

Om je tas te onderhouden is het goed om ongeveer twee keer per jaar de tas opnieuw in te sprayen of smeren. Daarnaast is het verstandig om regen zoveel mogelijk te vermijden. Tuurlijk kan het een keer gebeuren, maar als je de deur uit wilt gaan en je ziet dat het hard regent, kies er dan voor om je leren tas thuis te laten. Is de tas toch nat geworden? Dep de tas droog in plaats van te wrijven en laat hem niet drogen bij de verwarming. Dit is slecht voor de tas. Tot slot is het verstandig om de tas goed op te bergen wanneer je hem langere tijd niet gebruikt. Kies voor een plek waar geen zonlicht komt, bewaar hem bij voorkeur in een stoffen tas zodat het leer kan ademen waar ook ruimte voor moet zijn.

 

Vlekken

Een vlekje kan natuurlijk altijd gebeuren. Maar hoe kan je hem het best verwijderen? Wrijf je tas voorzichtig in met groene zeep op een schone witte doek. Probeer dit eerst op de onderkant van de tas, want niet alle leersoorten kunnen ertegen.


Kom je er niet uit? Bel dan gerust onze klantenservice op 0172-447517 of kom langs in een van onze winkels.


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt