Menu

01/08/2023

Top 5 mooiste stranden van Nederland

Ben je op zoek naar de perfecte strandbestemming in Nederland? Zoek niet verder! Ons kikkerlandje heeft een overvloed aan prachtige stranden die je verbazen met hun schoonheid en charme. Of je nu wilt zonnebaden, zwemmen, surfen of gewoon lekker ontspannen, deze top 5 mooiste stranden van Nederland bieden voor elk wat wils. 

 *Klik op de afbeeldingen om naar de productpagina te gaan* 

1. Zandvoort aan Zee

Als het aankomt op prachtige stranden, staat Zandvoort aan Zee absoluut bovenaan de lijst. Of je nu wilt zonnebaden, een wandeling wilt maken of gewoon wilt genieten van een spectaculaire zonsondergang, hier vind je alles wat je nodig hebt. Dit pittoreske kustplaatsje in Nederland biedt niet alleen adembenemende uitzichten, maar ook een scala aan activiteiten. Watersportliefhebbers kunnen genieten van surflessen of kiteboarden in de verkwikkende Noordzee. Als je even genoeg hebt van het zand tussen je tenen, kun je een bezoek brengen aan het bruisende centrum van Zandvoort. Hier vind je talloze winkels, boetiekjes en restaurants waar jij jezelf kunt verwennen van lokale specialiteiten en internationale gerechten.

 

2. Scheveningen 

Scheveningen trekt jaarlijks duizenden bezoekers aan van over de hele wereld. Het fijne zand strekt zich kilometers ver uit waar je op kunt ontspannen en genieten van de warme zon. Naast gewoon luieren op het strand, beschikt deze plek over geweldige hotspots.  Een bezoekje aan de iconische Pier is dan ook zeker aan te raden. Hier kun je heerlijk wandelen terwijl je geniet van een ijsje of neerploft op een terras met uitzicht op zee. Vergeet ook zeker niet in te stappen in de reuzenrad! Daarnaast is er ook gedacht aan attracties speciaal voor gezinnen met kinderen. Zo is Sea Life the place to be voor jong en oud. Ontdek hier de wonderen onderwaterwereld vol kleurrijke vissen en exotische zeedieren. Last but not least, mag je de beroemde boulevard niet missen. Hier vind je talloze restaurants waar je kunt genieten van heerlijke visgerechten en andere lokale specialiteiten. Blijf je langer dan verwacht, waag dan nog een dansje in één van de beachclubs. Dus pak je zonnebrandcrème en handdoek en breng een bezoek aan dit prachtige strandparadijs!

 

3. Texel 

Waarom is Texel het mooiste strand en wat valt er te beleven op dit eiland? Ten eerste heeft Texel maar liefst 30 kilometer aan prachtig zandstrand. Of je nu wilt zonnebaden, zwemmen in de Noordzee of gewoon lekker wilt wandelen langs de kustlijn. Het kan allemaal! Ook kun je er allerlei leuke activiteiten doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van jutten? Dit is een traditionele bezigheid waarbij je op zoek gaat naar aangespoelde spullen op het strand. Misschien vind je wel een schat! Voor avontuurlijke types zijn er ook mogelijkheden voor strandzeilen of powerkiten. En laten we niet vergeten dat Texel ook bekend staat om zijn prachtige natuur. Het eiland heeft diverse natuurgebieden, zoals de Slufter en de Muy, waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Vergeet dan zeker niet je Merlin app te downloaden, je spot namelijk een hoop vogels onderweg. Ook kun je een bezoek brengen aan Ecomare, een zeehondenopvang en natuurmuseum.

 

4. Domburg 

Gelegen in de provincie Zeeland, staat Domburg bekend om zijn schilderachtige stranden en gezellige atmosfeer. Dit charmante stadje trekt niet alleen vakantiegangers, maar ook kunstenaars vanwege zijn inspirerende landschap. Het strand van Domburg heeft voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of gewoon gezelligheid. Je kunt hier heerlijk beachvolleybal spelen, zandkastelen bouwen of gewoon lekker luieren op het strand met een goed boek en een verfrissend drankje. Vergeet ook niet te genieten van de lokale keuken in de nabijgelegen restaurants en cafés. Voor degenen die graag actief bezig zijn, biedt Domburg verschillende watersportmogelijkheden zoals surfen, kitesurfen en zeilen. Als watersport niet jouw ding is, kun je ook genieten van een ontspannende strandwandeling. En hier komt het leuke deel: Domburg biedt zelfs strandwandelingen met alpaca's! Ja, je hoort het goed. 

 

5. Terschelling 

Als je denkt aan idyllische Nederlandse stranden, komt Terschelling waarschijnlijk niet direct in je op. Maar geloof me, dit prachtige eiland in de Waddenzee heeft alles wat je zoekt! De hagelwitte zandstranden strekken zich kilometerslang uit, bieden volop ruimte om te ontspannen en te genieten van de zon. Of je nu wilt luieren op een handdoek met een goed boek of actief bezig wilt zijn met beachvolleybal of frisbeeën, Terschelling heeft voor elk wat wils. Een van de grootste trekpleisters van Terschelling is het wadlopen. Het biedt je de mogelijkheid om bij laag water over de zeebodem te wandelen en zo een glimp op te vangen van het leven in de Waddenzee. Daarnaast kun je op Terschelling zeehonden spotten. Stap aan boord van een boottocht en vaar langs de kustlijn waar deze schattige dieren zich regelmatig laten zien. 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt