Menu

10/07/2023

Alles wat je moet weten over Doughnut

Jonge ontwerpers die anderen helpen om hun dromen uit te laten komen. Doughnut heeft hun merkvisie samengevat in de woorden ‘’Pack your dream’’ en met die gedachte zijn zij in 2010 gestart. Doughnut zal je op weg helpen met hun tassen die per collectie een hele andere sfeer geven. Om dromen uit te laten komen wil je graag helemaal in controle zijn. De droom, het pad, je regisseert het allemaal zelf. Het merk, waarvan de eerste zaadjes in Hong Kong zijn gepland, heeft zelf ook graag alle touwtjes in handen. Dit laten zij zien door de tassen van tekentafel tot en met productie helemaal zelf te verzorgen. 

 

*De tekst gaat door onder de afbeelding

 

Op die tekentafel zijn verschillende series gegroeid van denkbeelden tot collecties in vaste vorm. Lijnen met een vrolijke ontwerpen, maar ook collecties die voor een zwart/wit kleurenpalet gaan. De Macaroon en Christopher rugzakken van Doughnut worden op deze manier herhaaldelijk in een nieuw, creatief jasje gestoken. In het geval van de Reborn serie is er ook gebruik gemaakt van een andere stof dan normaal. De tassen uit deze collectie zijn gemaakt van REPREVE® Polyester. REPREVE® Polyester is een internationaal erkende, duurzame stof. 

De overconsumptie van de hedendaagse samenleving leidt tot een groot gebruik van grondstoffen. Door gebruik te maken van REPREVE® Polyester worden er geen ongebruikte grondstoffen aangeboord. REPREVE® Polyester bestaat namelijk uit gebruikte PET flessen. Van die flessen worden garen gemaakt waar tassen uit voortkomen. De leerstroken die als accenten zijn toegebracht aan de rugzakken zijn overblijfselen van andere leerproducten. Ook hiervoor zijn dus geen nieuwe grondstoffen gebruikt. Een duurzame, modieuze tas om jou dromen mee te verwezenlijken.


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt