Menu

21/06/2023

De leukste pretparken waar jij deze zomer naartoe wilt!

It's summer time! Tijd om er weer even tussenuit te piepen, dat hoeft natuurlijk niet altijd in het buitenland te zijn. Er is namelijk een hoop te doen in ons vertrouwde kikkerlandje. Als het weer het toelaat, is het altijd lekker om buiten activiteiten te plannen in de zomervakantie. Een bezoekje aan één pretpark is zo'n populair uitje wat voor jong en oud nog steeds in trek is. Van adembenemende achtbanen tot aan spannende attracties, er is voor ieder wat wils! Maar welke pretparken moet je nu echt gezien hebben? Lees verder om te ontdekken welke pretparken je deze zomer niet mag missen!

1. De Efteling

Ben je op zoek naar een leuk dagje uit in de zomervakantie? Ga dan naar de Efteling, het grootste en populairste pretpark van Nederland! De Efteling biedt voor jong en oud volop vermaak en avontuur. Zo kun je genieten van spannende achtbanen zoals de Baron 1898, Joris en de Draak en Python. Ben je meer van de rustigere attracties? Dan is Symbolica, Droomvlucht of Fata Morgana echt iets voor jou. Voor kinderen is er ook genoeg te beleven in het Sprookjesbos met bekende sprookjes als Roodkapje, Doornroosje en Sneeuwwitje. Daarnaast zijn er diverse speeltuinen en waterattracties waar ze zich kunnen vermaken.

2. Walibi Holland

Als je op zoek bent naar een dag vol spanning en sensatie, dan is Walibi Holland het pretpark voor jou. Dit park biedt een breed scala aan spannende attracties voor alle leeftijden. Het is dus geschikt voor gezinnen met kinderen, maar ook voor tieners en volwassenen die op zoek zijn naar een adrenalinekick. Een van de meest populaire attracties in Walibi Holland is Goliath, de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux. Met een hoogte van 46 meter en een topsnelheid van 106 km/uur zorgt deze achtbaan voor een onvergetelijke ervaring. Met veel achtbanen, waaronder de hoogste en snelste van Nederland, en spannende shows is dit park perfect voor avontuurlijke types. Go hard or go home!

3. Duinrell

Als je op zoek bent naar een leuk pretpark om te bezoeken tijdens de zomervakantie, is Duinrell in Nederland absoluut een aanrader.Gelegen middenin de duinen van Wassenaar is Duinrell niet alleen een pretpark, maar ook een vakantiepark. Het park biedt talloze attracties aan voor jong en oud.Dit park biedt attracties voor het hele gezin en heeft een grote verscheidenheid aan attracties en activiteiten. Een van de populairste attracties van Duinrell is de achtbaan Falcon, die bekend staat om zijn snelle bochten en steile drops. Voor kinderen is er het Tikibad, een groot waterpark met glijbanen, zwembaden en speeltoestellen. Kortom, als je op zoek bent naar een leuke dag uit tijdens de zomermaanden, dan is Duinrell in Nederland zeker de moeite waard.

4. Toverland

Dit relatief nieuwe pretpark in Limburg heeft zichzelf razendsnel opgewerkt tot één van de leukste pretparken van Nederland.Toverland is een pretpark dat zich richt op avontuur en magie. Met unieke attracties zoals Troy (de hoogste houten achtbaan van Benelux) en Dwervelwind (een attractie waarbij je overkop gaat) bind dit pretpark bezoekers om zijn vingers. 

5. Slagharen

Het pretpark in Overijssel staat bekend om haar western-thema en biedt diverse attracties voor het hele gezin. Van achtbanen tot waterattracties en shows, Slagharen heeft het allemaal. Ook is er de mogelijkheid om te overnachten in een van de vakantiehuisjes of tipi's op het park.

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt