Menu

09/06/2023

Alles wat je moet weten over Piquadro

Over Piquadro

Het beursgenoteerde Piquadro is een groot Italiaans merk dat gespecialiseerd is in businesstassen en accessoires. Stijl zit vastgeworteld in Italië en dat komt ook tot uiting bij Piquadro, die naast stijl ook oog heeft voor comfort en functionaliteit. Dit laatste is verbonden aan wat zij noemen tech-inside design. De kwaliteit van de producten wordt gewaarborgd middels zorgvuldig uitgekozen materiaal. Deze worden regelmatig getest en verbeterd, zodat de klant kan vertrouwen op items die langdurig mee gaan. Ontwerpers en onderzoekers werken gebroederlijk samen om het beste te bereiken. Voor dit doel vinden er ook samenwerkingen plaats met modescholen. Die weten Piquadro nog regelmatig te inspireren. Om dit terug te betalen werkt Piquadro mee aan de promotie van designwedstrijden. 

 

 

 

Reizen en duurzaamheid

Piquadro verwacht net als vorig jaar een enorme vraag naar reisproducten. Deze periode wordt aangevlogen met een vergrote reiscollectie die inspeelt op de behoeftes van de reiziger: lichte, betrouwbare duurzame koffers. Dit wordt bewerkstelligd door handbagage koffers onder de 2 kilo te houden met licht polycarbonaat. Geheel volgens de groene strategie van Piquadro wordt er bijgedragen aan een herbebossingsprogramma om uitstoot van productie te compenseren. Sinds 2022 pakt Piquadro verduurzaming groots aan. Met een onderzoek is de ecologische voetafdruk van de hele Piquadro groep vastgesteld. De 1896 ton aan CO2 uitstoot wordt gecompenseerd door mee te doen aan het Fazenda Nascente do Luar herbebossingsproject van Carbon Credits Consulting. Naast het voldoen aan gewichts- en verantwoordelijkheidseisen is er ook aan het uiterlijk gedacht. Op modegebied springt Piquadro in op de kleurentrend, waardoor je de nieuwe koffers ook in het oranje en geel kan krijgen. 

 

Het testen van producten

Koffers van Piquadro worden niet zomaar op de markt gebracht. In het Gaggio Montana hoofdkwartier worden de prototypes zorgvuldig getest, zodat jij zeker bent van een product dat tegen een stootje kan. Dit doen ze bijvoorbeeld door de koffers met het bijbehorende gewicht te vullen en een haak 3500 keer aan het handvat te laten trekken. Voor het meenemen van de koffers worden ze 32 km lang op een snelheid van 6 km/u meegenomen. Hiermee wordt de loopsnelheid van mensen nagebootst. De band waarop het wordt getrokken is niet egaal, waardoor het de werkelijkheid simuleert. Met een zogenaamde tumble test wordt de koffer in een ronddraaiende machine gedaan die wat weg heeft van een wasmachine. Door de koffer eerst te vullen, te bevriezen en te tuimelen wordt de laadruimte van een vliegtuig tijdens de vlucht geïmiteerd.

 

Bekijk hier hoe de tests gedaan worden

Bekijk hier wat de koffers allemaal aankunnen


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt