Menu

08/03/2023

Diskoffer: Duurzame Hotels in Europa!

''Hoe kan je nou reizen terwijl je duurzaam wil zijn?'' Een veel gehoord verwijt die milieubewuste mensen vast wel kennen. Het zo klein mogelijk houden van de ecologische voetafdruk is het uitgangspunt, en dat kan al tijdens je reis! Niet alleen het vervoersmiddel kan van invloed zijn op de impact van jouw reizen, ook het verblijf kan bijdragen aan een kleinere ecologische schoenmaat. Daarom in deze blog aanraders voor eco hotels in Europa!

 

1. Hotel Mitland - Utrecht, Nederland

Beginnend in ons eigen land, want ook hier hebben we eco hotels! Dat levert naast een mooi verblijf ook nog eens minder reistijd, uitstoot en reiskosten op. Hotel Mitland heeft sinds 2012 een Gouden Green Key, een internationaal certificaat dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen waarborgt. Wat Hotel Mitland onder andere zo groen maakt zijn de afvalput voor organisch afval dat biogas opwekt, de 280 zonnepanelen en de vier oplaadpalen. Het hotel ligt aan de rand van Utrecht en in de buurt van natuurpark Bloeyendaal. Een groen verblijf en een groen uitstapje! 

 

 

 

2. Hotel Gilbert - Wenen, Oostenrijk

Een opvallende verschijning in diens straat is het Hotel Gilbert in Wenen. Waarom opvallend? De groene voorgevel van het verblijf staat in contrast met de eveneens mooie, omliggende, witte gebouwen. Buiten de esthetische bijdrage zorgt het ook voor geluidsdemping, schone lucht en een woonplek voor vogels en bijen. In 2022 won het hotel zelfs de prijs voor beste eco hotel van Wenen. Het hotel en de stad zijn een bezoek dubbel en dwars waard!

 

 

3. Mas Salagros EcoResort - Barcelona, Spanje

Op 30 minuten afstand van Barcelona heeft zich het eerste 100% eco resort van die regio gevestigd. Het Mas Salagros is gebouwd met duurzaam bouwmateriaal (in een voormalig Romeinse villa!), gebruikt groene energie en heeft een duurzame afvalverwerking. Allemaal binnen de Europese richtlijnen. Het indrukwekkende aantal vlakken waarop het resort groen weet te zijn loopt breed uiteen. Als locatie is het evenzo fantastisch. Een shopcentrum met topmerken is op 10 minuten afstand met de auto. Voeg daar Barcelona en het strand aan toe en je hebt alles wat je hart begeert.

 
 
 

4. Vila Vita Parc Resort & Spa - Porches, Portugal

De Algarve is een bekende vakantiebestemming die onder andere bekend staat om de natuur. Geheel in toon met de natuur is het Vila Vita Parc dat maar liefst 54 hectare beslaat. De schitterende tuinen en zwembaden worden voorzien van nabijgelegen zeewater dat ontzild wordt. Een eigen boerderij, shuttlebus vervoer om individueel transport tegen te gaan en zelfs een eigen wijnmakerij behoren tot het arsenaal waar het Vila Vita Parc gebruik van maakt om duurzaam te zijn. De kamers verzekeren je van een mooi uitzicht op de tuinen of op de oceaan. Sommige kamers bootsen samen zelfs een Portugees dorpje na, tot op de kasseien toe!

 

 

Naast duurzaam reizen en een duurzaam verblijf kan je ook kiezen voor een duurzame koffer zoals de Samsonite Magnum Eco!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt