Menu

19/01/2023

Top 5 duurzaamste tassen

Duurzaamheid is al een langere tijd veel voorkomend begrip in de media, in de bestuurskamers en natuurlijk thuis. Wat kan je ermee? Moet je er iets mee? En wat moet je er dan mee? In deze blog worden de duurzaamste tassen uit onze collectie beschreven. Wellicht helpt dit jou, op welk gebied dan ook, een stapje te maken in de duurzame richting. 

 

Rise of Rosa

Op de eerste plek staat de onbetwiste winnaar, de schoudertas Tampo Cognac van Rise of Rosa. Deze tas is gemaakt van leer geproduceerd in LWG gecertificeerde looierijen. De peilers van de LWG zijn: transparantie en traceerbaarheid van stoffen, kennisverbetering, efficiënt omgaan met grondstoffen, verspilling en milieu, omgang met chemische stoffen, ontbossing en dierenwelzijn en arbeidsomstandigheden. De voering van deze Tampo schoudertas is gemaakt uit gerecyclede PET-flessen van Waste2Wear, een organisatie die zich inzet om afval in verschillende producten te verwerken. Veel duurzamer dan deze schoudertas Cognac Tampo gaat haast niet. 

 

 

 

GOT BAG

Op de tweede plaats staat GOT BAG met de schoudertas Dry Bag zwart, een schoudertas die geheel waterafstotend is en misschien zelfs waterdicht genoemd mag worden. In de wereld van tassen wordt een waterkolom van 10,000 mm als waterdicht gezien. De Dry Bag heeft zelfs een waterkolom van 20,000 mm. Maar wat is er nu zo duurzaam aan deze tas? GOT BAG streeft ernaar zo milieuvriendelijk mogelijk te ondernemen. Maar liefst 89% van het materiaal is gerecycled en de tas is volledig PFC en PVC vrij. Dit gerecyclede plastic wordt ook nog eens uit de zee gehaald. 

 

 

Lefrik 

De rugzak Handy Metal geel van Lefrik, een Spaans merk wat zich ook veel met duurzaamheid bezig houdt, bezet de derde plek. Dit merk is door dierenwelzijn organisatie PETA goedgekeurd als veganistische organisatie. Daarnaast is Lefrik ook bezig om plastic te verwerken in hun producten, hiervoor gebruiken ze alleen gerecycled plastic. Tot slot geeft Lefrik ook een reparatieservice aan de klanten, door producten te repareren worden er geen oude producten weggegooid en hoeven er geen nieuwe producten gekocht te worden. Is dat niet slim! 

 

 

MYoMY

Ook de MYoMY Handtas MYROSE BAG Basket in het wit is een enorm duurzame tas. Daarnaast is het ook een prachtig, stijlvol model. Wat deze tas duurzaam maakt? De voering bijvoorbeeld; deze is gemaakt gerecycled plastic van RPET, een materiaal gemaakt in samenwerking met Waste2Wear. Daarnaast is het leer afkomstig van afval uit de vleesindustrie en bewerkt met een laag chroomgehalte in een LWG-gecertificeerde fabriek. 

 

 

Castelijn en Beerens

De Laptoptas Rien 15,6” in het cognac van Castelijn en Beerens is een werktas van hoge kwaliteit, die nog jaren mee zal gaan. 70% van het leer waarmee Castelijn en Beerens werkt is LWG gecertifceerd en dit merk streeft ernaar om dit percentage naar 100% te brengen in 2025. Doordat deze Laptoptas uit de Rien collctie van hoge kwaliteit is, zal deze lang meegaan en hoeft de klant niet snel een nieuwe tas te kopen. Ook dit draagt bij aan de duurzaamheid van een product. 

 

 

 

Heeft deze blog je geënthousiasmeert en heb je nu nog meer interesse gekregen in duurzaamheid en duurzame tassen? Of ben jij geïnterreseerd naar organisaties als Waste2Wear en Leather Working Group (LWG)? Bekijk de blog, ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen (met Pylos59)’. 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt