Menu

11/01/2023

Top 5 trips voor de voorjaarsvakantie

Waar we willen dat het wit uit de hemel valt, trekt het groen steeds verder omhoog. De zachte winter levert problemen op voor de Alpense skigebieden waar het sneeuw verdwijnt. Mogelijk gooit dit roet in je eten, want vele Nederlanders mogen in de krokusvakantie graag skiën in de Alpen. Maar waar een mogelijkheid afgestreept wordt, rijzen andere opties op. Kijk naar onze Top 5 Voorjaarstrips en doe inspiratie op voor je volgende bestemming!

 

 

Skiën in Scandinavië

Glijden van de piste en een afzakkertje erna. De meest populaire ski-oorden van Nederlanders bevinden zich voornamelijk in Oostenrijk, waar skiën en feesten hand in hand gaan. Een andere ervaring krijg je in Scandinavië, waar men vooral ook van de natuur kan genieten. Naast het skiën kan je op huskysafari/ sneeuwscootersafari, je volledig afzonderen in je blokhut of een nationaal park (zoals in Geilo, Noorwegen) bezoeken.  

 

Vuurwerkfestival Courchevel, Frankrijk

Op de donderdagen van 9, 16, 23 februari en 2 maart kunnen vuurwerkliefhebbers hun ogen verwennen met luchtverlichting van de International Festival of Pyrotechnic Art in Courchevel, Frankrijk. Bij dit festival, toevallig ook in een ski-oord, komen pyroteams over heel Europa om te strijden voor de eerste plaats. Dit jaar bestaat het festival 20 jaar en is het thema op 23 februari  ''30 jaar Disneyland Parijs''. Een hele speciale editie dus! 

 

 

Battle of the Oranges, Ivrea 

Ivrea (Italië) is vanaf 19 februari tot en met 21 februari weer een zee van oranje. De sinaasappelen vliegen tijdens die dagen door de lucht om een opstand in 1194 te vieren. De katalysator van de opstand is een jonge molenaarsdochter die slachtoffer werd van het ''recht van de eerste nacht''. Dit recht was toebedeeld aan landheren die de huwelijksnacht van de dochters van horigen mochten toe eigenen. De jonge molenaarsdochter in Ivrea ging mee naar de kamer van de landheer en onthoofde hem. Dit was het startsein van een opstand die tot op heden gevierd wordt. Het sinaasappelgevecht wordt gehouden tussen 1 van de 9 stammen aan de ene kant (te voet) en vertegenwoordigers van de landheer (te paard en wagen) die langs alle stammen rijden. Net als bij voetbalclubs kiest men een stam waar men voor altijd loyaal aan blijft. Iedereen kan meedoen, maar alleen kijken kan ook. 

 

Berlinale Film Festival, Berlijn

Met tienduizenden bezoekers per jaar mag het Berlijns Film Festival zich onder de groten scharen.  Ongeveer 400 films worden op doeken door Berlijn geprojecteerd. Dit elfdaags festival kent verschillende onderdelen zoals; Berlinale Shorts, Panorama, Berlinale Special en vele anderen. Elk heeft zijn eigen thema of focus dus houdt daar rekening mee als je een bezoek waagt. Het Berlinale vindt plaats van 16 februari tot en met 26 februari.

 

Carnaval (verschillende)

Stiekem is de Battle of the Oranges in Ivrea een carnavalsviering die (door de bijzondere viering) niet is opgenomen onder dit kopje. Een Italiaanse viering van carnaval die iets bekender is, is de carnaval van Venetië. De wereldberoemde carnavalsmaskers van Venetië bedekken in deze periode weer vele gezichten. Op vele andere plekken op de wereld wordt ook (op een geheel eigen manier) carnaval gevierd. In ons eigen Nederland vieren wij het voornamelijk in het zuiden, met eigen tradities per stad. Andere mooie plekken voor carnaval zijn: Rijeka, Kroatië; Keulen, Duitsland; Rio de Janeiro, Brazilië; Dubrovnik, Kroatië en New Orleans, Verenigde Staten (beter bekend als Mardi Gras). 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt