Menu

15/12/2022

Deze cadeau inpaktips moet je weten voor kerst

Het is elk jaar weer een prachtig beeld om de stapel van cadeautjes onder de boom te zien in de kerstperiode. Alle cadeaus in verschillende maten, met een strik of zonder strik. Hoe mooier ingepakt hoe leuker het is om uit te pakken, of niet? Laat jouw cadeaus stralen onder de boom met deze inpaktips.

 

Lastige voorwerpen
Heb jij bijvoorbeeld een teddybeer, etui, toilettas of zachte tas die je wilt inpakken? Dan is dit de goudentip. Deze manier van inpakken gaat met elke vorm van cadeaupapier, maar een stevig papiertje maakt de afwerking vaak mooier. 

Stap 1. Leg jouw cadeau op het papier en snij de juiste maat af. Zorg ervoor dat de totale lengte twee keer de lengte van het product is. 

 

 

Stap 2. Vouw het papier om het cadeau heen en plak het met één of twee stukjes plakband vast. 

Stap 3. Haal het cadeau er even uit, zo is het makkelijker om de bodem te maken. Vouw nu een stukje van de onderkant dubbel, dit stuk moet zo groot zijn als het product. 

 

 

Stap 4. Vouw nu de onderkant weer open, en vouw de zijkanten naar binnen. Er moet een ruitachtige vorm ontstaan. 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Stap 5. Vouw nu de bovenkant en de onderkant naar binnen en maak een strakke vouwlijn. Vervolgens kan je de onderkant dichtplakken. De bodem is gemaakt!

 

  

 

Stap 6. Nu kan je de verpakking voorzichtig openvouwen, door vanaf de bovenkant de zak in vorm te duwen. 

Stap 7. Stop het cadeau in de zak.

Stap 8. Nu hoef je alleen nog de bovenkant dicht te maken. Dit kan je doen door het één of twee keer dubbel te vouwen en het met een plakbandje vast te maken. 

Stap 9. Als finishing touch kan je een leuke stikker met linten ter versiering aanbrengen. 

 

Ter inspiratie vind je hier een aantal tassen en etuis die bij deze cadeautip passen!

 

 

 

De Waaier
Deze cadeautip is erg geschikt voor rechthoekige cadeaus zoals een boek of een doosje waar bijvoorbeeld een sleutelhanger, portemonnee of etui in kan zitten. De waaier is een leuke afwisseling voor de standaard verpakking. Het is belangrijk dat de bovenzijde van het cadeau recht is, omdat de waaier hierop komt te staan. 

Stap 1. Leg jouw cadeau op het papier en snijdt het zo uit dat het goed om het voorwerp past. Zorg er wel voor dat de totale lengte twee keer de lengte van het cadeau is. 

 

 

Stap 2. Vouw het papier strak om het cadeau heen en plak het vast. 

Stap 3. Vouw de onderkant van het cadeau dicht en plak deze ook vast.

 

 

Stap 4. Nu staat er aan de bovenzijde een lang stuk open. Vouw het openstaande papier aan de bovenzijde goed plat. 

 

 

 

Stap 5. De waaier kan gemaakt worden. Begin vanaf de bovenkant van het papier, het om en om, in gelijke stroken te vouwen. Let op! De stroken mogen niet breder zijn dan de bovenzijde van het cadeau.

 

 

Stap 6. Wanneer je met vouwen aan de bovenzijde van het cadeau bent aangekomen, bind je midden van de waaier met een lint vast. Je kan de uiteinden van het lint met een strik vastmaken of met een plakbandje vastplakken en de uiteinden afknippen. 

 

 

 

Stap 7. Nu het midden op z’n plek zit, kan je de uiteinden van de waaier naar elkaar toetrekken. Plak deze met een dubbelzijdig tapje aan elkaar vast, zo blijft de waaier overeind staan. (Dit kan ook met een dubbelgevouwen plakbandje, als je geen dubbelzijdig tape bij de hand hebt.) 

Stap 8. Ook deze cadeautip kan je afwerken met een stikker en een gekruld lintje. 

 

 

Ter inspiratie vind je hier items die bij deze inpaktip passen. 

 

  

 

Ben jij benieuwd naar meer inpak tips? Bekijk de Instagram Reels, hierin laten wij de inpaktips in een video zien!


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt